Rock ‘n’ Roll in de Brigant

Een avond vol rock ‘n’ roll in De Brigant!

The Legendary Orchestra of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De band haalt inspiratie uit The Who, Primus, PUSA, Tom Waits en Frank Zappa en heeft een verfrissend eigen geluid. Met een basis van bas, gitaar en drums weet het drietal van eenvoud een kunstvorm te maken.

Big Daddy’s Breakfast Voodoo is ontstaan in 2013 als een zuip en jamclubje van drie vrienden maar sinds 2015 schoon schip gemaakt met losse leden, een catchy naam verzonnen en de band is nummers gaan schrijven. Al snel volgden een demo en optredens. Inmiddels is er een full length genaamd ‘Snake Oil’ uitgebracht en heeft de band zijn eerste buitenlandse tour achter de rug.

De bluesrock van Mike (gitaar/zang), Peter (bas) en Bart (drum) is zompig, rauw en heeft een rafelige rand. Door de uiteenlopende muzikale achtergrond van de bandleden (van punk tot metal) en een hoog gehalte eigenbouw-instrumenten ontstaat een unieke set die geïnspireerd wordt door onder andere ZZ top, Seasick Steve, Jimi Hendrix en de Stone Foxes.

Toch worden, zoals dat bij een zichzelf-respecterende bluesband hoort, de clichés niet uit de weg gegaan: zaniken over vrouwen, dood bier, lelijke serveersters die je de kroeg uitgooien, kapotte motoren en al dat andere waar de gemiddelde blues-knorrepot over zingt passeren de revue.