Shireen + Cesair

Luxor Live presenteert een double bill met twee Nederlandse top-acts in de genres Pagan folk en Witchrock!

Shireen

De Nederlandse band Shireen maakt Witchrock en onderzoekt, ontwikkelt en omarmt alles om dit eigen genre tot uitdrukking te brengen. De afgelopen jaren ontwikkelde Shireen zich tot  een brutalere, donkerdere en fellere band. Ze voegen progressieve ingrediënten en meer complexe ritmes toe aan hun geluid, maar vergeten nooit hun folk- en akoestische roots.

Onder leiding van zangeres Annicke Shireen, die het afgelopen jaar ook een aantal briljante singles van haar heeft uitgebracht, heeft de band hard gewerkt om hun geluid opnieuw uit te vinden. De muziek van Shireen behandelt thema’s van persoonlijke verkenning, de kracht van onze emoties, vrouwelijkheid, goddelijkheid, onze schoonheid en grofheid, en vraagt zich af wat ons menselijk maakt, en wat ons meer maakt dan dat. Inspiratiebronnen zijn onder meer artiesten als Björk, Tool, Tesseract, Leprous en Kate Bush.

Shireen presenteert deze avond hun nieuwe EP in Luxor Live!

Cesair

Cesair is een van de meest populaire Pagan Folk bands in Europa. De zeskoppige band vertelt verhalen over epische avonturen, gebracht door middel van betoverende melodieën en ritmes, waarbij oosterse klanken worden gecombineerd met moderne Europese folk.

Laat je meevoeren in een dromerige trance, terwijl Cesair je begeleidt in een mythische wereld van fantasie en betovering. Deze opzwepende mix van oosterse klanken met moderne Europese folk zal je doen ontspannen en tot rust komen. 5000 jaar geleden werden onze uitgestrekte oceanen bevaren door een mythologische prinses genaamd Cesair. Haar verhalen zijn verweven door melodie en teksten en haar legende wordt bewaard door de band die haar naam heeft aangenomen. De in 2008 opgerichte band is samen met Omnia de voornaamste vertegenwoordiger van de Pagan folk scene in Nederland en heeft een sterke fanbase opgebouwd in heel Europa!

 
 
 
19:00u 19:30u