Stadsgesprek de groene stad

Volgende week is het Stadsgesprek ‘De groene stad’. We werken hard aan een mooi programma en daar kunnen we alvast een paar dingen over zeggen! Een aantal inspirerende mensen gaan met ons in gesprek gaan over de groene stad. Hoe zit die er eigenlijk uit? Wat kunnen we zelf doen? En waarom willen we dat? 
 
We spreken met:
  • Jeroen Glissenaar, bekend Arnhemmer, ‘Urban Forester’ en voormalig boswachter van park Sonsbeek. 
  • Anne Luijten, beleidsmedewerker in Arnhem. Zij neemt ons mee in inspirerende praktijkvoorbeelden van groene wijken. Wat haar betreft kan (bijna) alles, maar is de vraag: wat willen we zelf? (en ’ten koste’ van wat). 
  • En Jan Hassink, onderzoeker aan de Universiteit Wageningen leert ons wat groen met ons welzijn doet. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende Arnhemse initiatieven en onder andere oprichter van zorgboerderij Mariëndaal. Aan hem kunnen we de vraag stellen, wat hebben groen en sociale ongelijkheid met elkaar te maken?

 
Een definitief programma volgt binnenkort. We zorgen voor voldoende ruimte in het programma om vragen te stellen. Mocht je die alvast hebben, stuur ze alvast! Dan nemen we die mee in de voorbereiding. 
 
Als je je nog niet hebt aangemeld kan dat >>hier