Stamboom Monologen – Veenfabriek i.s.m. Joy Delima

In een serie snel gesneden, korte, komische en persoonlijke monologen vertelt actrice Joy Delima over haar zoektocht naar haar roots en hoe zij het ervaart om nu in Nederland een jonge zwarte vrouw te zijn. Op zoek naar het antwoord op de vraag: “Wie ben ik?”

“Ik blijk opeens zwart te zijn. Ja, ik was het al, maar sinds ik naar Arnhem ben verhuisd word ik er steeds aan herinnerd. Ik hield me totaal niet bezig met zwartzijn toen ik in Rotterdam woonde. Ik was gewoon ik, en overal waar ik keek waren er mensen zoals ik. Maar nu ik de ‘enige’ ben, voel ik ineens de noodzaak om De Verantwoordelijkheid voor De Héle Black Community op me te nemen. Ik word een soort undercover superheld. Het gaat eigenlijk van de ene op de andere dag.”

“Ik blader wat in mijn vaders stamboomboek en kom ineens op een pagina die ik nooit eerder heb gezien. Het is een dubbel gevouwen bladzijde. Op deze kaart gaat de stamboom helemaal terug naar 1600….”

Over Joy Delima Joy Delima is in 2019 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Tijdens haar opleiding werd ze genomineerd voor de Colombina, een van de belangrijkst toneelprijzen van Nederland. Momenteel speelt ze in het vierde seizoen van Flikken Rotterdam. Ze speelde al in stukken van Het Nationale Theater, Oostpool en de Toneelschuur. In seizoen 2020-2021 treedt ze toe tot het vaste ensemble van ITA.

Tickets: Tickets hier
site: www.theateraanderijn.nl/programma/stamboom-monologen-veenfabriek-ism-joy-delima#tickets-list