Stoner Night: Black Valley, Black Burned Blimp & Fuzz Boar

Fuzzboar is een jonge heavy rock formatie uit Arnhem. De band is in 2016 ongericht door 4 jongens met een voorliefde voor fuzz, buizenversterkers, grunge en stoner. Dit alles is goed terug te horen in de muziek van de band, waarin ze een melodieus 70’s geluid afwisselen met loodzware stoner riffs. Afgelopen maand is er een EP opgenomen die begin volgend jaar uit zal komen. 

May the boar be with you!

***

BLACK BURNED BLIMP

Klinkend als een speed freakend monster op bezoek in Disneyworld,

combineert Black Burned Blimp experimentele rock (+een vleugje punk) met de zware sound van stoner en maken het af met hier en daar wat psychedelica.

De band bestaat uit Eric Broers (zang en gitaar), Arjan Broers (drums), Michaël van der Meer (gitaar en toetsen) en Jurjen van Wingerden (bas).

Sommige mensen zullen Eric en Arjan misschien kennen van de overleden punkband The Fart Farmers en overleden electro rockband Polar Veranda. Daarnaast is Eric ook nog actief geweest bij de industrial rockband Fruit of the Original Sin. En heeft Arjan gedrumd bij de hardcore-punk band Point At Others. Michael is al jarenlang gitarist bij de blackmetal band Grift en actief bij projecten als Nevelrijk, Smoke en Gestalte.

8 april 2016 is hun debut EP uitgekomen en na een aantal zeer geslaagde optredens (met o.a. The Helldozers (DU), Nightstalker (GR), Lifelong, De Grote Boodschap, Achterdochtig en Hippy Tree Friends Collective) is de band zeer gretig op zoek naar nieuwe optredens.

Er wordt ondertussen druk geschreven aan een full-length album en er zijn zelfs al plannen voor

een thema EP.

Deze band wil maar een ding; de muziek aan zoveel mogelijk mensen ten gehore brengen, door zoveel mogelijk op te treden en uit te brengen.

Black Burned Blimp is niet je standaard stonerrock band. 

Hoewel de basis vrij stoner georiënteerd is, wordt deze zeer beïnvloed door pop-achtige akkoorden, die op hun beurt weer aangevuld worden door psychedelische synth sounds

en af en toe bijna punk tempo drums.

Als je bands als Kyuss, Fu Manchu, At the Drive-In, Sungrazer, Faith No More, Radiohead, The Nerve Agents, Queens of the Stone Age en Nirvana op een of ander ziekelijke wijze een kind zou laten verwekken, deze een toontje lager laten zingen, dan zou dat kind Black Burned Blimp heten. 

Black Burned Blimp staat garant voor een energieke live show gevuld met bier, humor en zweet.

Of je nou los wil gaan op de snoeiharde beuk van BBB, uit volle borst mee wil zingen of gewoon lekker met een pilsje in de hand het laag gestemde ziekelijke kind wil bewonderen. Bij Black Burned Blimp kan het allemaal!

***

Black Valley 

Gelders power trio dat al jaren samen het podium deelt, maar Black Valley is nieuw! Begin 2018 verscheen het debut album “Black Valley” vernoemt naar een zeer ruig Iers dal. 
Opzepende rock met een scheut stoner!

Old Man Doom schreef: 

Ik was met Claude aan het mortuarium en hij speelde dit. Nadat ik Super Mario had gespeeld terwijl hij een lichaam gebalsemd had, kwam ik thuis en kocht dit. Deze vuile Nederlanders en hun krachten van Weed hebben een uitstekende Stoner-riff neergezet