The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015

Vrijdag 31 oktober a.s. vindt in Café De Kroeg in Arnhem de 2e Voorronde plaats voor het 11e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015′ voor Regio Noord-Oost Nederland. Vijf bands gaan ieder met een 30 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Finalerondes (die worden gehouden in o.a. Metropool Hengelo en Hedon Zwolle) en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale Halve Finales van Regio Noord-Oost Nederland.

De line-up in willekeurige volgorde:

– Free Company: Bad Company/Free tribute uit Tiel

– Lady & De Vage Bende: Rock coverband uit Zoelen

– Low Budget: Arctic Monkeys tribute Silvolde

– Lust For Live: Pop, Rock coverband uit Beesd

– Not2Bigband: Allround coverband uit Zevenaar

Café De Kroeg, Nieuwstraat 27 in Arnhem, opent om 19.30 uur haar deuren en het programma begint om 21.00 uur.

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

Na zeven spectaculaire seizoenen van ‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar België en Luxemburg gegaan. Vanaf 2011 is ‘The Clash’ internationaal, nog groter en vooral… nóg spannender geworden en gaat ook het komende jaar weer op zoek naar de beste en de populairste coverband van de Benelux.

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.

Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Nederland’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Nederland’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus en jaar lang de ‘Beste of populairste coverband van de Benelux’ noemen!

In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in Nederland verdeeld in drie regio’s (Noord-Oost, Zuid en West) en België/Luxemburg.

De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid:

– CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux
– Presentatie/release avond
– Tour van 20 optredens door de gehele Benelux

De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012′ Rock coverband Koyle stond de in de Mega Top-100 met haar gewonnen single/videoclip End Of June.

Gedurende hun deelname worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal naar een hoger niveau te tillen.

Inschrijven
Speel jij ook in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’ en laat je horen!

Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven voor deze nieuwe editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.