The Sugarhill Gang [afgelast]

The Sugarhill Gang komt met Grandmaster Melle Mel & Scorpio van The Furious Five als old skool hiphop supergroep naar Luxor Live! Deze groep met pure hiphop iconen komt naar Arnhem op de tour waarmee ze het 40-jarige bestaan van het baanbrekende en platina album The Message vieren!
 

The Sugarhill Gang ft Melle Mel & Scorpio (The Furious Five)

The Sugarhill Gang vierde in 2019 de 40ste verjaardag van Rapper’s Delight, waarmee ze als eerste groep ter wereld een nummer 1-hit scoorde met een rapnummer! Uitgebracht op Sugarhill Records, met de super herkenbare baslijn uit de discohit Good Times van de band Chic. Originele leden Wonder Mike (Michael Wright) Master Gee (Guy O’Brien) verloren in 2014 hun derde partner Henry Jackson (Big Bank Hank). Hij werd vervangen door originele leden van The Furious Five, Grandmaster Melle Mel en Scorpio, die samen met Grandmaster Flash hiphopklassiekers als The Message en White Lines maakten, beide afkomstig van de eerste hiphopplaat ooit die werd opgenomen in de Grammy Hall of Fame: The Message.

De evolutie van hiphop heeft een lange weg afgelegd sinds het ontstaan in de jaren 70, tot het best scorende genre in de popcultuur vandaag de dag. De muziek van The Sugarhill Gang en The Furious Five beïnvloede niet alleen alle hiphop die later gemaakt zou worden maar ook de disco en house van de jaren 2000 tot nu! De geschiedenis van het genre met daarin een hoofdrol voor de heren die straks in Luxor Live op het podium staan kan je overal op het internet terugvinden of zelfs terugkijken in de Netflix-serie The Get Down.

Klik hier voor tickets!