Theater Oostpool en ArtEZ- DNA

Een tekst van Dennis Kelly in regie van Hulst & Tarenskeen, door ArtEZ Toneelschool derdejaars studenten

Wanneer het pestgedrag van een groep tieners escaleert met verregaande gevolgen, blijven de jongeren achter met hun geweten. In paniek moeten ze besluiten hoe om te gaan met hun daad. Maar hoe ga je verder met je leven, wetende wat er is gebeurd? Hoe lang duurt het voordat je wordt ingehaald door de werkelijkheid?

DNA is een duister komisch stuk over vriendschap, moraliteit en het nemen van verantwoordelijkheid. Dennis Kelly (bekend van o.a. Girls and Boys) bevraagt sociale normen, groepsdynamieken en peer pressure in deze speciaal voor jonge spelers geschreven theatertekst.

Theater Oostpool brengt DNA voor het eerst naar Nederland met de derdejaars studenten van de ArtEZ Toneelschool en in regie van Hulst & Tarenskeen. Zij spelen DNA van 4 t/m 8 juni 2024 in Theater Oostpool te Arnhem.

Theater Oostpool en ArtEZ

De ArtEZ Academie voor Theater & Dans en Theater Oostpool werken voor de veertiende keer samen. Elk jaar maken derdejaars studenten van de acteursopleiding een voorstelling met Theater Oostpool waarmee een nieuwe generatie acteurs klaargestoomd wordt voor het professionele podium.

> Meer info en tickets

DNA – ArtEZEen duistere komedie over moraliteit en het nemen van verantwoordelijkheid

campagnebeeld Joppe Klein