Vrijheidscollege Lale Gül in Rozet

Lale Gül (1997) is schrijver en debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller Ik ga leven. In deze autobiografische roman beschrijft ze haar worsteling met de verwachtingen die haar streng islamitische ouders en omgeving van haar hebben, en waar ze zich steeds meer aan onttrekt. Als jonge, hoogopgeleide, rebelse jonge vrouw past ze niet meer in het plaatje van haar ouders, wat leidt tot conflicten. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij o.a. het Parool. Onlangs riep EW (Elsevier Weekblad) haar uit de Nederlander van het jaar.

“Als vrijheid beknot wordt door de verwachtingen die ouders van je hebben, die gebaseerd zijn op strenge religieuze normen en waarin mannen en vrouwen structureel anders behandelen, dan heb je geen vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Dus moest ik afscheid nemen van die ouderlijke omgeving. En dat is moeilijk, maar ook een opluchting”.

Na het college gaat Lale Gül in gesprek met het aanwezige publiek en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Schrijf je hieronder in om het college live bij te wonen in Rozet.

Het college is ook vanuit huis te volgen via een livestream op het YouTube kanaal van Rozet. Voor het volgen van de livestream is aanmelden niet nodig. 

Stichting Vrijheidscolleges organiseert Vrijheidscolleges in heel Nederland, onder andere op Bevrijdingsfestivals.