W1 Cafe: Van Elst + LÖNA

VAN ELST
Met een muzikale mix van melancholische synthlijnen, baszware elektronica, atmosferische droompopmelodieën en hints van psychedelica heeft VAN ELST al een geheel eigen sound ontwikkeld. Na recent getoured te hebben in de VS en Europa als drummer van het Pysch Trio Desert Mountain Tribe (supporting Bauhaus) komt de in London / Nederland wonende artiest Frank van der Ploeg met zijn eigen Electronic Dream Pop project naar de Willemeen om zijn dagdromen te delen.

Op reis om een licht te werpen op de onuitgesproken kanten van de geestelijke gezondheid, hoopt VAN ELST dat zijn muziek meer bewustzijn en begrip zal creëren voor de worstelingen die velen ervaren: “Luisteren naar liedjes die betrekking hebben op de situatie waarin ik me bevind, helpt me om mijn gevoelens beter te begrijpen. Met mijn muziek hoop ik de luisteraar een gevoel van hoop en een soortgelijke helende ervaring te geven”. VAN ELST’s Invloeden zijn o.a Moderat, Tycho & Oscar and the Wolf.

LÖNA
LÖNA maakt donkere popmuziek, vandaar de noordelijk klinkende bandnaam die in het Zweeds ‘waardevol’ betekent. De tweeling laat zich dan ook inspireren door noordelijke actszoals Björk, AURORA en popartiest Tove Lo. De gezamenlijke liefde voor donkere popmuziek vormt de basis, waarbij ijzige synthgeluiden en wijds galmende gitaren als een rode draad door de muziek stromen. Aangevuld door teksten over o.a. het overlijdenvan hun vader, feminisme en (LHBTI) liefde.
Links:

Tijd

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Einde: 23:00

Tickets

Gratis toegang