W1 en het Gelders Orkest: Maestro Jules Onthult Bruchs

Let op: het concert is in Musis
19:30 uur verzamelen bij Willemeen
Doelgroep: Jongeren tussen de 15 en 27 jaar 
Entree: € 10

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Bruchs Vioolconcert onder de loep.

Volksmelodietjes uit de Balkan
Waarom is dit een superhit en is er een topviolist voor nodig? Het is het Eerste vioolconcert van Bruch; zijn er dan nog meer, en zijn die ook bekend? Waar klinken er volksmelodietjes uit de Balkan? Voor de pauze vertelt Jules van Hessen, en speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze hoor je het complete stuk, dat klinkt zoals je het nog nooit hebt gehoord, helemaal als het wordt gespeeld door Niek Baar, een nog jonge violist die net de eerste prijs heeft gewonnen op het Oskar Back Concours.

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Koop dan nu je ticket en zorg dat je erbij bent! De kaartjes zijn ook nog eens veel goedkoper, doordat wij samenwerken met Het Gelders Orkest. 
Inschrijven kan tot maandag 18 februari en tickets kun je hier direct online bestellen. Contant betalen bij de Willemeen kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 – 16.00 uur. We verzamelen om 19:30 uur voor het pand van Willemeen en zullen dan gezamenlijk vertrekken naar de Musis.

Wil je meer weten over de klassieke concertenreeks van Willemeen? Mail naar oscar@willemeen.nl