Waagstukken Mylou Frencken & Dorine Wiersma

Om iets te bereiken in het leven moet je durven. Maar wat is moed? Wanneer moet een mens (M/V) de spierballen laten rollen en wanneer juist die grote bek houden? Getuigt het van lef om je kwetsbaar te tonen? Zijn de losers misschien wel de nieuwe winnaars? Vragen waarop Mylou Frencken en Dorine Wiersma antwoorden zoeken in hun muzikale cabaretvoorstelling WAAGSTUKKEN.

Net als in hun eerdere soloprogramma’s, staat in WAAGSTUKKEN het lied centraal. Ze begeleiden zichzelf op piano en gitaar en bespelen daarnaast een serie minder alledaagse (door Wiersma ontworpen) muziekinstrumenten, zoals de madimba, melodica, uduh en cajon.

De twee cabaretières zijn al lange tijd goede vriendinnen en mailen elkaar over alles wat hen bezighoudt. Over ouders en kinderen waarvoor gezorgd moet worden, over verloren en nieuw gevonden liefdes, over ergernissen in de supermarkt. Ze schrijven vrijuit, laten elkaar het achterste van hun tong zien. Maar, je bent theatermaker of niet: ‘Mylou, durf jij dit op het toneel?’  -‘Alleen samen met jou.’

Postpartout en scholieren/studenten last-minute geldig