Willemeen & Klassiek: Ode aan Duke Ellington & Phion Orkest

Willemeen Jongerenwerk & Klassiek: voelen, horen en ervaren hoe het is om samen met andere jongeren een groot klassiek orkest te beleven in Arnhem? Dat kan op zaterdag 25 mei, tijdens Willemeen & Klassiek: Ode aan Duke Ellington in Musis Arnhem, en dat voor maar 6 euro!

Wat?
Je hoort het niet vaak, de spetterende combinatie van een jazzband en een symfonieorkest. Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Phion laat het horen in dit unieke concert ter ere van de vijftig jaar geleden overleden Duke Ellington.

Waar?
We spreken af voor Willemeen om 19:00 uur en lopen met z’n allen gezellig naar Musis????

Voor wie?
Alle jongeren uit Arnhem en omstreken met de leeftijd 15 tm 27 jaar. Voelen, horen, ervaren hoe het is om samen met andere jongeren een groot klassiek orkest te beleven in Arnhem? Dat kan op zaterdag 25 mei! We verzamelen om 19:00 bijjongerencentrum Willemeen en vertrekken gezamelijk naar Musis met andere jongeren uit Arnhem en omstreken.

Over Willemeen & Klassiek
Klassieke muziek en jongeren, het lijken twee tegenpolen. Het lukt concertzalen maar mondjesmaat om jongeren te verleiden om klassieke concerten te bezoeken. Ligt dit aan het ietwat stoffige imago van klassieke muziek of ligt de financiële drempel om zo’n concert te bezoeken voor veel jongeren toch te hoog? Een pasklaar antwoord op deze vragen is er niet.

Toch luisteren we allemaal – vaak onbewust – naar grote hoeveelheden klassieke muziek. Films en series zitten vaak tjokvol klassiek georiënteerde muziek. Denk aan series als Game of Thrones en films als Lord of The Rings en Star Wars. Ook computergames zijn vaak doordrenkt met prachtige soundtracks die speciaal voor deze games gecomponeerd zijn, zoals Skyrim, Halo en Mass Effect. De soundtracks van games, films, reclamespots en series worden zelfs wereldwijd uitgevoerd door orkesten en trekken zalen vol met jongeren en jongvolwassenen. Op zaterdag 25 mei kijken en luisteren we naar het grote Phion orkest die een ode breng aan Duke Ellington!

Zaal open: 18:30
Aanvang: 19:00
Einde: 22:30