Willemeen & Klassiek: Wolfgang Amadeus Mozart (leeftijd tm 27 jaar)

Willemeen Jongerenwerk & Klassiek: Voelen, horen en ervaren hoe het is om samen met andere jongeren een groot klassiek orkest te beleven in Arnhem? Dat kan op zaterdag 17 februari 19:00 vanuit jongerencentrum Willemeen naar Musis Parkzaal voor maar 6 euro!

Wat? Mozart’s piano concert nr. 24 met het Phion Orkest
Waar? We spreken af voor Willemeen om 19:00 uur en lopen met zn allen gezellig naar Musis
Voor wie? Alle jongeren uit Arnhem en omstreken met de leeftijd 15 tm 27 jaar Voelen, horen, ervaren hoe het is om samen met andere jongeren een groot klassiek orkest te beleven in Arnhem? Dat kan op zaterdag 17 februari 19:00 vanuit jongerencentrum Willemeen naar Musis met andere jongeren uit Arnhem en omstreken.

Klassieke muziek en jongeren, het lijken twee tegenpolen. Het lukt concertzalen maar mondjesmaat om jongeren te verleiden om klassieke concerten te bezoeken. Ligt dit aan het ietwat stoffige imago van klassieke muziek of is de financiële drempel om zo’n concert te bezoeken voor veel jongeren toch te hoog? Een pasklaar antwoord op deze vragen is er niet.

Toch luisteren we allemaal – vaak onbewust – naar grote hoeveelheden klassieke muziek. Films en series zitten vaak tjokvol klassiek georiënteerde muziek. Denk aan series als Game of Thrones en films als Lord of The Rings en Star Wars. Ook computergames zijn vaak doordrenkt met prachtige soundtracks die speciaal voor deze games gecomponeerd zijn. Denk bijvoorbeeld een spellen als Skyrim, Halo en Mass Effect. De soundtracks van games, films, reclamespots en series worden zelfs wereldwijd uitgevoerd door orkesten en trekken zalen vol met jongeren en jongvolwassenen. Op zaterdag 17 februari luisteren we naar het grote Phion orkest die Mozart pianoconcert nr 24 gaan performen.

Tijd

Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00
Einde: 23:00