Workshop ‘Tracing Your Roots’ voor Arnhemse jongeren

Op zoek naar jouw voorouders uit Indië of Indonesië?

Heeft jouw familie wortels in voormalig Nederlands-Indië of Indonesië, ben je tussen de 15 en 35 jaar oud en wil je samen met een groep gelijkgestemden op zoek naar jouw voorouders en familiegeschiedenis? Dan zijn de workhops van ‘Tracing Your Roots’ in Arnhem interessant voor je!

 

Tracing Your Roots Arnhem

Ontdek jouw ‘roots’

Dit voorjaar strijkt ‘Tracing Your Roots’ neer in Arnhem. Op twee zaterdagmiddagen van elk ongeveer vijf uur (zaterdag 20 april 2024 en zaterdag 11 mei 2024) ontdek je jouw eigen geschiedenis, leer je (online) stamboomonderzoek doen en krijg je tips hoe je jouw (groot)ouders kunt interviewen over het familieverleden. Na afloop werken we samen toe naar een online-tentoonstelling waarin jij en je familie geportretteerd worden.

Weten waar je vandaan komt

Als gemeente vinden we het belangrijk om meer te weten te komen over het koloniale- en slavernijverleden van onze stad. Daarom laten we daar onderzoek naar doen. Net zo belangrijk vinden we het dat Arnhemmers die wortels hebben in dat koloniale- of slavernijverleden, weten waar ze vandaan komen. Vooral jongeren, die nu nog de kans hebben om te praten met hun (groot)ouders.

Graven in je verleden

Er komen steeds meer documenten uit het koloniale- en slavernijverleden beschikbaar. Maar daarin je familiegeschiedenis ontdekken is nog best moeilijk. ‘Tracing Your Roots’ helpt je om te graven in het verleden, maar wel met het oog op de toekomst. Want als je weet waar je vandaan komt, weet je immers ook beter wie je bent en wie je nog wilt worden. ‘Tracing Your Roots’ is een programma van Stichting VerhalenOverLeven en wordt begeleid door Yvette Kopijn.

Aanmelden kan nu al

De gemeente Arnhem stelt je in staat om tegen een sterk verlaagde prijs van 25 euro deel te nemen aan de tweedaagse workshop. Gelrepashouders mogen inclusie@arnhem.nl mailen, waarna ze op vertoon van een Gelrepas een vouchercode krijgen om gratis deel te nemen.

Via deze link kun je je vandaag al opgeven. Wacht niet te lang, want er zijn maar vijfentwintig plaatsen beschikbaar. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je mailen naar inclusie@arnhem.nl.

Tracing Your Roots Arnhem
Locatie: Bibliotheek Rozet, Arnhem
Data: za 20 april en za 11 mei 2024
Tijden: 12.00-16.30u
Cursusgeld: € 25 , gratis met Gelrepas

> Tracing Your Roots op Instagram