World Domination – Spotify: de tracks staan online en nu?!

Netwerkmeeting met manager Sander Spriel (Snowstar Records) en boeker, manager en programmeur Paul Ankersmit (LAB Music, Uncle P. Management & Bookings)

Georganiseerd door productiehuis De Nieuwe Oost pop in samenwerking met Luxor Live.

Spotify is de allergrootste streamingdienst ter wereld. Als muzikant kun je er dan ook niet omheen. Maar wat zijn de do’s en don’ts bij het aanleveren van je muziek. Is het scoren van veel streams voor jouw act een doel of eigenlijk meer een middel? Hoe kom je in de juiste playlists en wat doet een plugger precies?

Vanavond nemen we samen met jou en een aantal professionals uit de bizz een kijkje achter de schermen van de digitale streamingsdiensten voor muziek. Tijdens World Domination verzamelen we de beste praktische tips die je direct kunt inzetten voor jouw muzikale werelddominatie.

Op woensdag 1 mei vertellen Sander Spriel en Paul Ankersmit live in het Luxor Live in Arnhem hoe het er écht aan toegaat. Aan het einde van de avond is er een demopanel om je muziek rechtstreeks onder de aandacht te brengen bij de aanwezige professionals. Neem daarvoor één track mee op cd, usb of op je telefoon en wie weet wordt jouw track uitgeloot en live afgespeeld.

Sprekers:
Sander Spriel werkt voor Snowstar Records, een label dat de transitie heeft meegemaakt van fysieke releases (vinyl, cd) naar digitale albums. Naast reguliere taken als productie, promotie en distributie, heeft Snowstar ook een managementtak waarmee zij local heroes als Waltzburg en grote acts als Kensington begeleiden. Hoe gebruiken zij Spotify om deze acts te promoten? Wat zijn de overeenkomsten én wat zijn de verschillen tussen een act die zijn eerste album net uit heeft en een act die de Ziggo Dome uitverkoopt?

Paul Ankersmit is ook zo’n man die van verschillende markten thuis is. Voor LAB Music is hij verantwoordelijk voor de digitale distributie van muziek: deliveries, contact met labels/artiesten, pitchen/promo voor playlists etc.
Daarnaast heeft ook een eigen boekingsbureau: Uncle P. Hij kan als geen ander het belang van het aantal Spotify plays uitleggen in relatie tot het aantal boekingen. Van volle concertzaal naar meer luisterbeurten op Spotify, en andersom. Eén miljoen streams betekent toch dat je makkelijk een middelgrote zaal uitverkoopt? Of werkt het niet zo?

World Domination : Spotify: de tracks staan online en nu?!
Datum : woensdag 1 mei 2019
Deur open : 19:00
Showtime : 19:30 tot 21:30
Locatie : Luxor Live Arnhem
Entree : gratis

Meer info: www.denieuweoost.nl

Grijp samen met je medemuzikanten zelf de macht, deel dit event!