Mis het niet: het allerlaatste WK Living Statues in Arnhem!

Geplaatst op 2 oktober 2019 Door In Geen categorie, Mis het niet, Uitgaan

In het weekend van 4 tot 6 oktober zal de allerlaatste editie van het Wereldkampioenschap Living Statues in Arnhem plaatsvinden. De kampioenen van de afgelopen 13 edities zijn uitgenodigd om nog één keer in Arnhem op het podium, of beter gezegd: op de figuurlijke sokkel te stappen. Maar de voormalig standbeeldkampioenen zullen niet de enige aanwezigen zijn. Artistiek leider John Eicke maakte een zorgvuldige selectie van 80 professionele levende standbeelden, die zullen strijden voor de felbegeerde titel: Wereldkampioen Living Statues. Onder andere Michael Jackson, Jim Henson, Jack Sparrow, Hertog van Gelre, Het Melkmeisje, Mr. Bean, Mary Poppins zullen allemaal in levenden lijve te zien zijn in centrum van Arnhem. Dit weekend is de laatste kans om zo veel verschillende levende standbeelden bij elkaar te kunnen zien in Arnhem.

World Living Statues 4-6 oktober
Last but not least
Dit WK-weekend zal de laatste zijn die in Arnhem plaatsvindt. Organisator Robin Hagen besloot zelf te stoppen in Arnhem. “Het festival is toe aan nieuwe uitdagingen en een nieuwe stad misschien.” Hij zet zijn uitspraak kracht bij met tot verbeelding sprekende woorden: “Maar de laatste editie in Arnhem wordt een BIG BANG van jewelste.” Arnhem was maar liefst 15 jaar lang de wereldhoofdstad van de Living Statues. John Eicke kreeg de opdracht om een strenge selectie te maken. Daarbij mocht hij gebruikmaken van het volledige beschikbare budget, om 52 internationale deelnemers vanuit alle werelddelen in te kunnen vliegen. In totaal zullen ongeveer 160 beeldig opgemaakte participanten de Arnhemse straten opfleuren.


Programma:
Als voorproefje voor het grote festijn, zal op vrijdagavond 4 oktober het sfeervol verlichte Statues by Night plaatsvinden. Tussen 19:30 en 23:00 zullen 40 levende standbeelden alvast te zien zijn in het centrum van Ede.

Op zaterdag 5 oktober zullen 16 voorgaande kampioenen opnieuw optreden in de winkelstraten tussen het Musiskwartier en de Korenmarkt. “Op spectaculaire wijze natuurlijk, maar hoe precies, dat houden we nog geheim,” aldus Hagen. De Parade start om 15:00 uur op het Audrey Hepburnplein en maakt een ronde door de binnenstad.

Zondag 6 oktober staat echt in het teken van het WK. Deze dag zullen ruim 80 steengoede professionals, 40 amateurs en een flink aantal prachtige kids statues een plek krijgen in het centrum van Arnhem.  In hun strijd om de felbegeerde wereldtitels vormen ze de rode draad tussen zes pleinen, waarin voorstellingen, exposities én grensverleggende optredens van Living Statues elkaar in hoog tempo afwisselen. Naar verwachting komen er circa 150.000 bezoekers om dit spektakel te aanschouwen. Het WK begint op zondag om 13.00 uur en sluit af met een grootse prijsuitreiking vanaf 17.00 uur op de Markt.

Facebook evenement van Statues by Night, 4 oktober in Ede
Facebook evenement van de Parade der Kampioenen, 5 oktober in Arnhem
Facebook evenement van het WK Living Statues, 6 oktober in Arnhem

Beeld aankondiging: World Living Statues
Foto: Marjolein Regterschot

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties