Talent uit Arnhem – In Halo

Geplaatst op 21 september 2012 Door In Artikelen, Geen categorie, Lifestyle, Talent uit Arnhem, Talenten

Ze treden regelmatig op, hebben onlangs 2 nummers opgenomen in de studio en hebben zelfs al in de Melkweg gestaan. Toch vinden ze zelf dat het altijd beter kan. Ontmoet het nieuwe talent uit Arnhem, de mannen van de progressieve rockband In Halo.

Even voorstellen

(Foto’s: Noëlla Nillesen)

 

Van links naar rechts:
– Tom (drum) volgt sinds dit jaar het Conservatorium in Enschede en woont daar ook sinds kort.
– Artur (zang en gitaar) woont samen met Tom en volgt ook het Conservatorium in Enschede.
– Ward (gitaar) is bezig om de opleiding Docent Geschiedenis af te ronden.
– Simon (bas) woont in Westervoort en zit nu in een tussenjaar.

Het begin
De band is in deze formatie al sinds 2008 bij elkaar. Met z’n viertjes speelden ze in de schuur van Tom. ‘Toen waren we voornamelijk aan het jammen en speelden we covers. Op een gegeven moment kwam Ward met zelfgemaakte stukjes muziek. We kwamen tot de conclusie dat het tijd werd om onze eigen muziek te gaan maken,’ zegt Tom. De band ging toen door het leven als Waste, wat staat voor Ward Artur Simon Tom Experience.

De jongens schreven zich in voor Soospop 2009, een regionale wedstrijd voor beginnende bandjes in de Liemers. Waste speelde toen alleen nog instrumentaal. ‘We hadden niet gedacht dat we goed genoeg waren, maar toch hebben we gewonnen. En daardoor mochten we meedoen aan De Gesel van Gelderland,’ vertelt Artur. ‘In de halve finale van deze wedstrijd ben ik begonnen met zingen. We kwamen er ineens achter dat ik daar goed in ben. De finale van De Gesel van Gelderland hebben we gewonnen in de Willemeen in Arnhem. Toen werden we doorgestuurd naar een landelijke popwedstrijd en moesten we optreden in de Melkweg in Amsterdam!’

De Melkweg
De Melkweg is natuurlijk niet niks en al helemaal niet voor een klein bandje dat net is begonnen met eigen nummers maken. ‘We hadden maar vier nummers in ons repertoire. Dat is natuurlijk helemaal niet veel, we hadden niets om uit te kiezen. Het ging eigenlijk allemaal veel te snel’, zegt Ward. ‘Ja, en dat maakt meteen van dit hoogtepunt ook ons slechtste optreden ooit. We waren natuurlijk heel erg zenuwachtig en we hadden weinig ervaring met optreden. Maar toch was het heel erg vet, we hebben wel gewoon in de Melkweg gestaan,’ vertelt Artur.

Daar kan Tom over mee praten. ‘Toen we daar aan kwamen was ik zwaar onder de indruk. Het idee dat er zoveel sterren en grote namen in onze kleedkamer zijn geweest was erg indrukwekkend.’ Iets te indrukwekkend misschien want op het moment suprême kwam Tom erachter dat hij iets zeer belangrijks vergeten was. ‘We hadden tien minuten ombouwtijd en toen we konden beginnen bedacht ik me ineens dat ik was vergeten om mijn drumstokken mee het podium op te nemen. Ik ben als een gek naar de kleedkamer gerend om ze te halen. Daarna werd ik wel onder luid applaus op het podium ontvangen.’

De band tijdens het optreden in de Melkweg

Aan de bak
Pas na al deze ervaringen beseffen de mannen dat hun muziek wordt gewaardeerd. De band wordt wakker geschud en ze spreken af dat ze het nu echt serieus gaan nemen. De schuur van Tom wordt ingeruild voor een professionele oefenruimte en er wordt nieuwe apparatuur aangeschaft. Maar ook de naam gaat de deur uit, en daar komt een nieuwe, diepzinnige naam voor terug. In Halo. Ga naar de website van de jongens voor een uitleg van deze naam.

Met een frisse start begint de band in 2011 aan de wedstrijd Sound Vision Live Music Awards. Ook bij deze competitie komt In Halo via de voorrondes in de finale terecht. ‘We zijn als tweede geëindigd in de finale. Toen we ons inschreven wisten we niet wat de prijzen waren. Het bleek dat we twee nummers mochten opnemen in de Sound Vision Studio’s in Arnhem. Dat is natuurlijk een geweldige prijs,’ zegt Artur. In februari dit jaar hebben de mannen de nummers opgenomen in de studio. Deze demo is te horen op hun website.

‘Eigenlijk moeten we meer optreden, we moeten weer wat actiever worden. Er zijn blijkbaar toch mensen die graag naar ons luisteren dus daar moeten we weer wat mee gaan doen,’ vertelt Tom. In Halo treedt op 12 oktober op in het CCOG tijdens de nieuwe editie van de Sound Vision Live Music Awards. Ook zijn ze op 9 november te vinden in de Willemeen. Ga naar de facebookpagina van In Halo om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen!

Tags : ,

Reacties