Arnhemse en Den Haagse jongerenactivisten: “Beëindig de pandemie, vaccineer de wereld!”

Geplaatst op 1 februari 2022 Door In Gezondheid, Hulp & Info, Jij & de wereld

Jonge Nederlandse en Afrikaanse activisten tegen vaccinatieongelijkheid 

Terwijl rijke landen COVID-19-vaccindoses hamsteren en boosters uitrollen, wachten miljarden mensen nog steeds op hun eerste prik. Daar moet iets aan gebeuren zeggen de jongerenactivisten van ONE, waaronder de Arnhemse Cerisa van Kesteren. In een petitie en brief (getekend door 70.000 mensen) roepen ze wereldleiders en Nederlandse parlementariërs op om ervoor te zorgen dat over de hele wereld 70% van de volwassenen in september 2022 is gevaccineerd

Volgens veel jongeren brengt de trage internationale aanpak van de pandemie hun toekomst in gevaar: ‘De leiders van beide continenten zijn het aan ons jongste generaties verschuldigd om in te stemmen met een plan dat zowel de pandemie als de ongelijkheden die deze verergert, aanpakt.’

Een aantal wereldleiders steunt de oproep al, zoals de voormalige president van Frankrijk François Hollande en voormalig premier van Senegal Aminata Touré. Maar ook: Laurens Dassen (Volt), Lilianne Ploumen (pvdA),  Marijke van Beukering-Huijbregts (D66) en Michiel van Nispen (SP) doen mee.  

Op de volgende bijeenkomst tussen de Europese en de Afrikaanse Unie (17/18 februari) zullen de ONE activisten de brief overhandigen en hun leiders aansporen om werk te maken van vaccinatiegelijkheid.

Wie zijn deze jonge activisten?  

Cerisa van Kesteren woont in Arnhem. Ze gaat nu nog naar het RijnIJssel VAVO maar wil volgend jaar Antropologie studeren. Verder maakt ze deel uit van de internationale commissie binnen DWARS en gaat ze in maart naar New York om meer te leren over diplomatiek tijdens het Model United Nations. Om in actie te komen tegen de enorme verschillen in rijkdom en rechten van jongeren wereldwijd zet ze zich als jeugdambassadeur in voor ONE!  

 
Zonne Groenberg woont in Den Haag en is een tweedejaars Security Student aan de Universiteit Leiden. Zonne wil de wereld een betere en veiligere plek maken voor iedereen. Om daar alvast mee te beginnen is ze jongerenambassadeur geworden voor ONE en helpt ze in Den Haag met het opzetten van een klimaatcoalitie. 

Door heel Nederland vind je jongeren die zich inzetten voor ONE. Meer weten of meedoen? Check de website van ONE!

Tags : , ,

Reacties