CNV Jongeren zoekt jongeren met een beperking voor project ‘REALISTEN Academie’

Geplaatst op 7 november 2019 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Werk, geld & wonen

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar? Heb je een beperking, ben je leergierig, wil je een voorbeeld zijn voor anderen en daarnaast jouw eigen baankansen vergroten? En daarnaast nieuwe mensen ontmoeten en een voorbeeld zijn voor anderen?

CNV Jongeren gaat opnieuw 25 jongeren met een beperking trainen om als Realist (ervaringsdeskundige) hun persoonlijke verhaal te delen met professionals, studenten en andere jongeren om zo mee te bouwen aan een arbeidsmarkt voor iedereen. CNV Jongeren bouwt samen met jou aan onze Realisten Community, waarmee ze online en offline meet-ups organiseren voor alle jongeren met een beperking in Nederland.

Is dit iets voor jou? Check de factsheet en lees verder op www.realistenacademie.nl.

Over de REALISTEN Academie
De REALISTEN Academie is er om jongeren met een beperking persoonlijk te versterken, en door de inzet van hun eigen ervaringsdeskundigheid ook de denk- en werkwijze van de maatschappij ten aanzien van een inclusieve arbeidsmarkt te veranderen.

De REALISTEN Academie leidt 25 jongeren met een beperking op tot Realist (ervaringsdeskundige). Zij zetten zich in om de inclusie van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen. Door middel van het geven van pitches en voorlichtingen over het leven en werken met een beperking inspireren en activeren zij professionals, studenten, werkgevers en andere jongeren. Daarnaast delen zij in de REALISTEN Community hun kennis en ervaringen met peers met een beperking, zowel online als offline. Hiermee geven ze deze peers nieuwe inzichten en tools waarmee ze hun eigen regie kunnen vergroten. De community wordt door de jongeren, samen met CNV Jongeren, ontwikkeld.

Met deze aanpakken kunnen we op verschillende niveaus impact maken. Door deelname aan het REALISTEN-traject krijgen de jongeren een realistischer beeld van de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden, breiden ze hun netwerk uit en ontwikkelen ze belangrijke 21st century skills. Daarnaast halen zij met hun inzet als Realist vooroordelen onderuit en geven ze inzicht aan betrokkenen over wat er nodig is om de inclusieve arbeidsmarkt mogelijk te maken. Zo geven we de doelgroep een stem in zaken die hen aangaan!

>> Website CNV Jongeren REALISTEN Academie

Bron: CNV Jongeren

Tags : , ,

Reacties