COC Midden-Gelderland – Jong & Out Arnhem

Geplaatst op 22 juni 2020 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Liefde & Seks, Vrije tijd

Het COC is de oudste belangenorganisatie voor LHBT’s (afkorting voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) in de wereld en houdt zich bezig met integratie van homoseksualiteit. Het COC werd in zijn huidige vorm opgericht in 1951 en is ontstaan uit haar voorgangers. In 1953 werd het COC Midden-Gelderland opgericht en is daarmee één van de oudste COC’s van Nederland.

coc midden gelderland logo

Ontmoeting
COC Midden-Gelderland organiseert diverse caféavonden die voor iedereen toegankelijk zijn, dus zowel voor LHBT’s (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) als hetero’s die een open houding hebben tegenover homoseksualiteit.

Je kunt jezelf zijn, want je bent onder elkaar in De Roze Bunker aan de St. Catharinaplaats 10 in Arnhem (naast het politiebureau). Rokers staan niet in de kou, want we hebben een rookruimte. Regelmatig organiseren we feesten onder de naam “Pure Pink” en onder de naam “Expreszo”.

Naast de caféavonden zijn er ook nog speciale activiteiten op de zondag voor

  • Vrouwen
  • Mannen
  • Jongeren
  • Mensen met een verstandelijke beperking

Speciaal voor jongeren: Jong & Out Arnhem
Jong & Out is er speciaal voor jou: jongen of meid tot en met 18 jaar die homoseksuele, biseksuele, lesbische of transgender gevoelens heeft.Het is een relaxte plek om andere jongeren te ontmoeten, om te chillen of te dansen. We hanteren daarom een gecontroleerd deurbeleid. Dit betekent dat wij de toegang weigeren aan mensen die buiten de doelgroep vallen. Ouders en voogden zijn van harte welkom. Er worden regelmatig leuke activiteiten gehouden, zoals een filmvertoning, een barbecue of voorlichting. Jong & Out is er elke derde zondag van de maand bij de Roze Bunker in Arnhem van 13:00 tot 17:00 uur. Bekijk hier de kalender.

Als je wilt komen, meld je dan aan:
E-mail: jongenout@cocmiddengelderland.nl.
Telefoon: (026) 442 31 61.

Op de website van Jong&Out zijn duizenden jongeren zoals jij actief. Maak een profiel aan en kom met ze in contact! Op deze site vind je ook informatie over alle meetings in het land, een actief forum en profielen van andere jongeren. Bekijk ook de Facebook-pagina: Jong & Out

Data Jong & Out Arnhem 2020
16 augustus 2020 – 12:00 tot 16:00 uur – Roze Bunker Arnhem
20 september 2020 – 12:00 tot 16:00 uur – Roze Bunker Arnhem
18 oktober 2020 – 12:00 tot 16:00 uur – Roze Bunker Arnhem
15 november 2020 – 12:00 tot 16:00 uur – Roze Bunker Arnhem
20 december 2020 – 12:00 tot 16:00 uur – Roze Bunker Arnhem

 

Informatie en advies
Je ontdekt dat je eigenlijk valt op mensen van je eigen geslacht of je voelt je als man eigenlijk meer vrouw. Misschien vind je het moeilijk te accepteren of om er met anderen over te praten. Als dat zo is, dan kan het COC  je helpen. COC Midden-Gelderland heeft op zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur een (inloop)spreekuur in het infocentrum, waar je kunt praten met iemand die ook homo-, biseksueel, lesbisch of transgender is. Hij of zij kan het samen met jou hebben over wat je voelt, hoe je je voelt, hoe je je kunt ontwikkelen, waar je informatie kan vinden en waar je mensen kunt ontmoeten. Zo’n gesprek vind plaats op afspraak bij het COC of in een andere, veilige omgeving waar je privacy is gegarandeerd. Alles wat je vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld. Mocht je meer specifieke hulp nodig hebben, dan wordt samen bekeken welke professionele hulp ingeschakeld kan worden. Dit spreekuur is gratis.

Je kunt ook eerst een afspraak maken via (026) 442 31 61 of infoadvies@cocmiddengelderland.nl.

informatie coc

Telefoondienst
COC Midden-Gelderland biedt op zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur een luisterend oor aan mensen die ons telefonische benaderen voor hulp– en adviesgesprekken via (026) 442 31 61.

Mail
Ook per mail kun je bij COC Midden Gelderland terecht met je vragen of voor meer informatie over (jouw) seksuele identiteit via infoadvies@cocmiddengelderland.nl.

Liever chatten?
Via Bullchat.nl en PlanetRomeo.nl zijn we ook bereikbaar. Chatsessies zijn er op zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur.

Meer informatie?
In ons infocentrum vind je informatiemateriaal, brochures, onderzoeken en rapporten over diverse onderwerpen m.b.t. seksuele diversiteit. Je kunt op je gemak rondneuzen of op de computer het web afspeuren en er liggen tijdschriften, zoals Winq, Gay News, Zij aan Zij op de leestafel. Kijk ook op de website van COC Midden-Gelderland voor meer aanvullende informatie.

Links
Website COC Midden-Gelderland
Website Jong & Out 
Jong & Out Arnhem op Facebook
COC Midden-Gelderland op Facebook

Tags : , , , , ,

Reacties