Zit je in de Shit?

Geplaatst op 18 mei 2016 Door In Geweld & Criminaliteit

Dat ‘Shit Happens’, dat weten we. Maar als je in de shit zit… hoe kom je er dan weer uit?! Slachtofferhulp Nederland kan je daarbij helpen. Zij helpt slachtoffers van een misdrijf of verkeersongeluk.

shithappens

Zo kun je bijvoorbeeld bij hen terecht als je:

  • in elkaar geslagen bent en niet meer naar school durft te gaan;
  • aangerand bent en je je daar heel erg voor schaamt;
  • door je ouders wordt mishandeld en het huis uit wilt;
  • een ernstig verkeersongeluk hebt meegemaakt en je niet meer de straat op wilt gaan.

Als jij slachtoffer bent geworden van een misdrijf of verkeersongeluk kun je altijd contact met hen opnemen. Ook als je iets hebt zien gebeuren of een vriend van je slachtoffer is geworden. Je kunt contact opnemen door het contactformulier op de website in te vullen of door te bellen naar 0900-0101. Liever anoniem bellen? Dat kan ook door een terugbel verzoek te sturen via het contactformulier, zij bellen dan terug met een anoniem nummer. Chatten om je verhaal te vertellen is ook mogelijk; op maandag en donderdag is de chat geopend van 16:00 tot 19:00 uur, op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur.

Slachtofferhulp Nederland luistert naar je en helpt je met je vragen. Ze kunnen je informatie geven over de politie, het krijgen van een schadevergoeding en helpen met het doen van aangifte.

In Arnhem zit het bureau van Slachtofferhulp Nederland aan de Beekstraat 39. Je kunt telefonisch een afspraak maken (0900-0101) en daar langsgaan, maar de medewerkers kunnen ook bij je thuis langskomen als je dat liever wilt. Ze behandelen alle informatie die je aan hun geeft vertrouwelijk. Wat je hen vertelt, zullen ze zonder dat ze je daarbij betrekken niet aan een ander vertellen. Slachtofferhulp is gratis. No Shit.

Meer weten over slachtofferhulp?

Tags : , , , , , , ,

Reacties