Leven met een handicap

Geplaatst op 18 februari 2015 Door In Gezondheid, Vrije tijd

MEE Gelderse Poort is dé expert voor mensen met een beperking en hun omgeving. Ze bieden informatie, advies en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, zintuiglijke beperking, vorm van autisme, chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel en psychische problematiek.

Je kunt bij een consulent van MEE in het sociaal wijkteam bij jou in de buurt terecht voor advies over wonen, werk, school, vrije tijd. Maar ook met problemen in je gezin en met vragen over wet- en regelgeving, bemiddeling bij plaatsing (bijvoorbeeld in een woonvorm) en ondersteuning bij het aanvragen van een indicatie of het aanvragen van een PGB (persoonsgebonden budget). De consulent van MEE helpt je om op eigen kracht weer mee te kunnen doen in de samenleving om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk afhankelijk bent van de hulp van anderen.

meegelderse

Contact met het wijkteam
Als je graag ondersteuning wilt dan kun je contact opnemen met een medewerker van het wijkteam bij jou in de buurt. Je kunt een afspraak maken door te bellen met 088-2260000. Kijk hier voor meer informatie over de wijkteams.

Welke sport past bij jouw?
Welke sport past bij jou? Misschien zitvolleybal je maar ben je eigenlijk veel meer een CP-voetbaltype. Of zit je al jarenlang op rolstoelbasketbal maar blijkt dat zwemmen veel meer iets voor jou is. Sport je helemaal niet omdat je niet weet welke sport je moet je kiezen…? Bekijk dan de folder van NOC*NSF en wie weet vind jij de sport die bij jouw past en word je een paralympische held!

Tags : , , , , ,

Reacties