Heb je geldzorgen of schulden? Dit kun je zelf doen!

Geplaatst op 23 januari 2022 Door In Hulp & Info, Kopzorgen, Werk, geld & wonen

Geld uitgeven is makkelijk. Voor je het weet is je portemonnee weer leeg terwijl je nog zoveel plannen had. Of nog erger, je geld is op terwijl je nog iets moet betalen. Veel jongeren lenen dan geld van hun ouders of vrienden. Als je het snel weer teruggeeft, kan dat best. Maar als je niet op tijd kunt terugbetalen, is dat heel vervelend.

Stapelen de rekeningen zich op en weet je niet meer hoe ze te betalen?  Of heb je drie creditcards waarmee je iedere maand toch nog leuke kleding kan kopen, maar die je nu echt niet meer kunt terugbetalen? Kortom; ben je in een uitzichtloze schuldpositie terechtgekomen of dreig je hierin te komen? Sta je regelmatig rood of krijg je zelfs aanmaningen van schuldeisers? Je kunt advies vragen, maar je kunt ook een heleboel zaken zelf regelen.

Wat kun je zelf doen?

  • Kijk na of je recht hebt op toeslagen van de Belastingdienst. Je kunt hierbij hulp krijgen van de Belastingdienst of van de formulierenbrigade van Rijnstad.
  • Is er beslag gelegd op je loon of uitkering? Controleer of de hoogte wel juist is via Schuldinfo.
  • Voor hulp neem je contact op met de de medewerkers van Financiën & Formulieren – Rijnstad.nl.
  • Orden je financiële administratie. Er zijn vrijwilligers van bijvoorbeeld Humanitas of Rijnstad die je graag willen helpen.
  • Los kleine schulden af of sluit een lening met een hoog rentepercentage over naar een lening van de Sociale Bank Centraal Gelderland. Neem hiervoor contact op met de Kredietbank Nederland.

hulp schulden Arnhem

Hulp in Arnhem bij schulden en geldzorgen

Lukt het je zelf niet meer om met je schuldeiser(s) betalingsregelingen te treffen voor achterstanden en/of schulden? Of lukt het niet meer om deze regelingen na te komen? Dan kun je een aanvraag doen voor schulddienstverlening. Schulddienstverlening begint met een gesprek met een wijkcoach. Na het eerste gesprek wordt het duidelijk wat voor een hulp nodig is om je weer financieel stabiel te krijgen en te houden. Jongeren in Arnhem tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich direct aanmelden bij Opr€cht.

Kijk op de website van Gemeente Arnhem voor een overzicht van alle hulp in Arnhem bij geldzorgen en schulden. Je kan contact opnemen met de wijkcoach via de website wijkteamsarnhem.nl, daar vind je ook meer informatie over geldzaken. Daarnaast kan je bellen via: 088-226000. Als je meer wilt weten over de wijkcoach kijk dan bij Hulp in Arnhem – de Wijkcoach!

Foto: Rifelino en Dieya

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties