Jongeren kunnen via de Opp app meedenken met het coronabeleid

Geplaatst op 13 oktober 2020 Door In Coronavirus Arnhem, Hulp & Info, Jij & de wereld

De coronacrisis heeft veel invloed op jongeren. De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC) lanceert de Opp app voor mensen tussen 16 en 35 jaar, om te horen wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor jongeren in Nederland. De JDC wil graag weten wat jouw ideeën zijn over belangrijke zaken als onderwijs, werk en wonen. Hieronder vind je meer informatie over de app en wat de JDC doet met de resultaten van het onderzoek. Ben jij tussen 16 en 35 jaar en wil je meepraten? Download de app en start met het beantwoorden van de vragen, want #samenzijnweslimmer.


De Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC)

Het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Denktank-Y hebben namens een groot aantal jongerenorganisaties de Jongeren Denktank Coronacrisis opgericht. Deze Denktank heeft beloofd regelmatig adviezen – rechtstreeks door jongeren – aan het kabinet uit te brengen. Premier Rutte vroeg in mei aan alle jongeren in Nederland om mee te denken over oplossingen voor de coronacrisis, en vooral over onderwijs, werk en wonen voor jongeren.

Het is goed als een advies wordt gedragen door veel jongeren. Daarom willen we jou ook graag horen. Ook als je niet zo vaak je mening geeft. Hoe meer jongeren meedoen en ideeën aandragen, hoe beter het advies van JDC aan het kabinet!

Voor wie is de app bedoeld?

Voor het advies hebben we deze app ontwikkeld. De app is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar. Ben je bijvoorbeeld studerend, werkend, werkzoekend of zoek je naar een huis? Dan horen we graag jouw ideeën over wat jij nodig hebt om uit de crisis te komen, en kansen te benutten. Die ideeën ga je in de app met andere deelnemers verder uitwerken. Daarvoor kom je dus een aantal malen terug in de app. Samen zijn we slimmer!

Wat doen we met het resultaat?

JDC gebruikt alle ideeën als input voor een advies aan het kabinet. Nadat er zoveel mogelijk jongeren hebben meegedaan aan de app, volgt een uitgebreide rapportage van alle antwoorden. Deze worden zorgvuldig geanalyseerd. De conclusies en adviezen wil de JDC in december 2020 presenteren aan het kabinet en premier Rutte.

Deelnemen is anoniem

Deelnemen aan dit interactieve onderzoek is anoniem. Er worden alleen algemene vragen gesteld over bijvoorbeeld opleidingsniveau en leeftijd. Hiermee kunnen we een specifieker advies geven aan het kabinet. Daarnaast vinden we jouw privacy erg belangrijk. De app voldoet daarom aan strikte veiligheidseisen van Android, Apple en de AVG-privacywetgeving.

Deel jouw ideeën!

Ben je tussen de tussen de 16 en 35 jaar en wil je graag jouw mening delen met andere jongeren over de gevolgen van de coronacrisis? En heb je ook oplossingen om de gevolgen van de coronacrisis te verminderen? Of heb je een ander goed idee? Dan is deze app de perfecte kans om jouw stem te laten horen! En vraag je vrienden om ook mee te doen! #Samenzijnweslimmer|

Klaar om mee te doen?

Ga dan naar de Google Play Store of de App-store:

  • Zoek op ‘Opp App’, herkenbaar aan het logo met drie praatwolkjes
  • Download de app
  • Accepteer het ontvangen van berichten
  • Vul de volgende OPP-code in: denkmee8929

> Meer informatie en Opp app downloaden


Bron: ser.nl

Tags : , , , , , , , ,

Reacties