Stuur jouw profielwerkstuk op en maak kans op €1500 en een traineeship bij het Rijksmuseum!

Geplaatst op 25 november 2021 Door In Hulp & Info, School & Opleiding

Zit jij in je laatste jaar van de middelbare school (VMBO, HAVO of VWO)? Stuur jouw profielwerkstuk op en maak kans op €1500 en een traineeship! Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen met een link naar het Rijksmuseum zijn er genoeg. Inzenden kan vanaf december 2021.

INSPIRATIE & TIPS

Het bedenken van een goed onderwerp voor je profielwerkstuk kan best lastig zijn. Het Rijksmuseum en de NTR denken graag met je mee en willen je op verschillende manieren inspireren.

 • Podcast met finalisten Junior Fellowship
  Beluister de speciale 4-delige podcastserie van In het Rijks waarin finalisten van het Junior Fellowship in gesprek gaan met conservatoren van het Rijksmuseum en ontdek waar zij hun profielwerkstuk over maakten.
 • Q&A over profielwerkstukken
  Gehost door Scholieren.com. Winnaar van het Junior Fellowship 2019 Izzy Vogel was hierbij aanwezig. Wil je meer tips en inspiratie, check dan ook deze blog op Scholieren.com!
 • Online masterclass
  In online masterclasses delen experts hun kennis en tips, zodat jij tot hét onderwerp van je pws kunt komen. De masterclasses vind je onderaan deze pagina.
 • Documentaire maken
  Maak je je pws in de vorm van een documentaire, bekijk dan deze tips van het Netwerk Filmeducatie.

OOK VOOR HET VMBO

We ontvangen graag zoveel mogelijk vmbo-werkstukken. Zit jij op het vmbo of geef je les op een vmbo-school, dan delen we graag wat extra tips met je.

Op deze pagina hebben we alle tips voor het vmbo verzameld.

WAT KUN JE WINNEN?

Er zijn drie categorieën: vmbo, havo en vwo. Per categorie kiest een jury met experts van het Rijksmuseum een top-3. In totaal gaan er 9 werkstukken naar de finale. De leerlingen die deze werkstukken hebben gemaakt, krijgen een vijfdaags traineeship aangeboden. Dit betekent vijf dagen achter de schermen werken aan een opdracht van het Rijksmuseum.

Uiteindelijk wordt er in elke categorie door een externe jury één winnend werkstuk gekozen. De leerlingen die de drie beste werkstukken hebben gemaakt, winnen een studiebeurs van € 1500 per persoon!

WINNAARS

Frederieke Aaij van het Liemers College Heerenmäten in Zevenaar en Suzanne Visser van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingendam zijn de winnaars van het Rijksmuseum Junior Fellowship 2021. De finalisten kregen begin juni een traineeship in het museum aangeboden.

Klik hier voor alle informatie over de Junior Fellowship

OMROEP NTR IS PARTNER

Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en talentvolle leerlingen belonen. Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds.

 

Bron en beeld: Rijksmuseum

Tags : , , ,

Reacties