Loverboys

Geplaatst op 17 september 2018 Door In Liefde & Seks

Loverboy. Lover Boy. Geliefde Jongen. Eigenlijk lijkt het leuk zo’n loverboy, vind je niet? Maar in werkelijkheid klínkt loverboy een stuk leuker dan dat hij ís.

loverboys image

Een loverboy wil geld verdienen. Hij doet dat meestal door een meisje te versieren en haar daarna in de prostitutie te brengen. Soms verdient hij zijn geld door telefoonabonnementen of leningen af te sluiten op haar naam. Er zijn ook loverboys die hun meisje als drugskoerier laten werken. Een loverboy verleidt een meisje om haar zover te krijgen dat ze alles voor hem doet. In het begin is hij heel lief. Hij doet alles om het haar naar de zin te maken. Hij verwent haar met aandacht,  cadeaus en lieve woorden, en doet alsof hij verliefd is. Zo palmt hij haar langzaam in.

Loverboys zijn steeds vaker op internet actief. Ze vinden je op sociale media zoals Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites. Deze jongens doen zich anders voor dan ze dus in werkelijkheid zijn. Ze spreken je op een leuke manier aan en weten jouw interesse te wekken. Dat doen zij met de informatie die jij zelf op internet hebt gezet, bijvoorbeeld op je Facebook account. Na een tijdje gezellig gechat te hebben wil hij graag met je webcammen. Hij blijft heel lief en erg complimenteus. Maar let op, want daarna wij hij meer. Hij wil bijvoorbeeld dat je je uitkleed voor de webcam of seksuele handelingen verricht. Doe dit nooit voor een webcam! Deze beelden kunnen door de ander worden opgenomen en daarna op internet worden verspreid. Deze loverboys kunnen deze beelden gebruiken als chantagemateriaal en je dwingen om in het echt met hem af te spreken, met als gevolg dat je daarna nog meer dingen tegen je wil in moet doen. Wees dus bewust van de gegevens die jij op internet zet! Lees meer hierover op de volgende website. Wil je meer weten over de gevaren van internet, kijk dan eens op ‘Internet SOA‘.

Er zijn meiden die op eigen kracht, of met hulp van anderen, ontsnappen aan hun loverboy. Het is geweldig als dat lukt. Maar alle problemen zijn daarmee meestal niet ineens verdwenen. Het kan moeilijk zijn om weer een eigen leven op te bouwen. Soms mis je hem en denk je er over om naar hem terug te gaan. Doe dat niet. Zet door en zoek hulp om weer gelukkig te worden met jouw eigen leven.

Voor meer informatie over loverboys en bijvoorbeeld prostitutie, tips, verhalen en hulp kijk dan eens op Stoploverboys.nu of seksueelgeweld.nl.

Checklist loverboys
Natuurlijk heeft elke jongen wel iets. De een geeft nooit een cadeautje, de  ander wil niet mee winkelen en de derde ligt overhoop met je ouders. Kan gebeuren: nobody’s perfect!  Maar als een vriendje veel vervelende kanten  heeft, is het dan nog wel leuk om samen te zijnTwijfel je of jouw vriend wel oké is? Beantwoord dan de volgende vragen met ja of nee.

Heb je veel of alle vragen met ja beantwoord? Dan is het verstandig om hulp te zoeken. Kijk op Slachtofferwijzer.nl voor alle instanties die jou kunnen 

Boeken over loverboys en seksueel geweld
Meer weten? Bij de Bibliotheek Arnhem kun je verschillende boeken lezen én lenen over loverboys.

Waargebeurd, bijvoorbeeld; ‘Echte mannen eten geen kaas‘ van Maria Mosterd, waarin Maria verteld hoe zij op 12-jarige leeftijd in handen valt van een loverboy en daaraan pas 4 jaar later van ontkomt. Maar ook ‘Misleid‘ en het vervolg ‘In mijn onschuld‘ van Merel van Groningen, hier beschrijft de vijftienjarige Merel hoe een loverboy haar tot prostitutie dwingt en hoe later haar hulpverlener ook geen goede bedoeling blijkt te hebben.

Fictie, bijvoorbeeld; ‘Loverboy & Girl‘ van Joost Heyink, waarin een jonge serveerster wil weten hoe loverboys te werken gaan en ze zich daarom inlaat bij één van hen. Elisabeth Mollema schrijft in ‘Veel bling bling en een fout vriendje‘ over de veertienjarige Leila die ontdekt dat het nieuwe vriendje van haar zus een loverboy is. En in ‘Alles voor Romeo‘ van Caja Cazemier is Romeo heel lief voor Anouk die voor haar zieke moeder zorgt, Anouk wil Romeo niet kwijt… zelfs niet als hij steeds meer vraagt. Tot slot is er nog de thriller ‘Loverboys’ van Helen Vreeswijk. In dit spannende verhaal wordt Lisa verliefd op Mo die haar in aanraking brengt met prostitutie, criminaliteit, drugs en geweld.

Zoek je hulp maar weet je niet goed bij welke instantie je terecht kan? Cheeck dan het overzicht van Hulp in Arnhem.

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties