Internet SOA?

Geplaatst op 15 december 2014 Door In Media

Verliefd zijn. Flirten. En zelfs seks hebben. Het gebeurt allemaal op internet. Dat is leuk en spannend, maar er  zitten ook risico’s aan. Net als in het echte leven heb je kans op een seksueel  overdraagbare aandoening, een internetSOA. Want van internetseks kun je goed ziek zijn… Lees op Internetsoa.nl alles over gluipers, digitale wratten, schaammuizen, hebdrtieten en geilzucht.

Doe het veilig of doe het niet
We worden steeds gezelliger op internet. We delen van alles met elkaar op Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter, LinkedIn of onze weblogs. Gezellig, maar helaas heeft niet iedereen het even goed met ons voor. Mensen kunnen je persoonlijke gegevens gebruiken om online – en offline – misbruik van te maken. Om spam te versturen met je e-mailadres, bijvoorbeeld, of om zich op internet als jou voor te doen.

Wat zijn dan precies de risico’s van internet? Hoe kan je voorkomen dat je  computer een virus oploopt? En hoe illegaal is downloaden? Op SurfSafe.nl vind je de antwoorden! Ook op Watchyourspace.nl vind je informatie over wat er van jou op internet te vinden is, hoe je je gegevens beschermt en wat je moet doen als het misgaat.
Denk daarom goed na over wat je van en over jezelf blootgeeft op internet. Wil je dat iedereen kan zien wat je e-mailadres is, waar je woont of wat je mobiele nummer is? En die foto’s van jou op dat feest – wil je dat je toekomstige baas die kan bekijken? Wees ook in chats en berichten op Facebook niet te loslippig over je persoonlijke gegevens en deel sowieso nooit zomaar pincodes, wachtwoorden, telefoonnummer of je geboortedatum online (ook niet via e-mail!).

Help Wanted!
Wat voor seks geldt, geldt ook voor het internet. Doe het veilig en doe niet iets tegen je zin.  Op de site HelpWanted kun je informatie vinden over en kun je melding doen van seksueel misbruik via internet. Bijvoorbeeld als iemand een naaktfoto van je op internet dreigt te zetten, je profiel is gehackt, je online wordt gepest of je denkt kinderporno gezien te hebben.

Hoe zorg je ervoor dat je veilig online bent? En wat doe je als je je niet helemaal veilig voelt of iets schokkends op internet hebt gezien? Deze en andere vragen kun je stellen aan HelpWanted. Je kunt anoniem blijven! Je kunt iedere werkdag van 14:00 tot 17:00 uur met het team van HelpWanted chatten.

Cybercrime
Cyberpesten of digitaal pesten is strafbaar wanneer pesten stalken wordt. Stalken houdt in dat iemand herhaaldelijk en veelvuldig bedreigd wordt. Een rechter moet uiteindelijk beoordelen wanneer dit het geval is. De Rijksoverheid geeft ook informatie over cybercrime.

Tags : , , , , , ,

Reacties