Al 40 jaar lang kunnen kinderen en jongeren met De Kindertelefoon over ALLES praten. Van verliefdheid tot verwaarlozing en alles daartussenin. Tijden veranderen, maar de behoefte om te praten is nog altijd even sterk als 40 jaar geleden.

Om te laten zien hoe waardevol een gesprek kan zijn, heeft De Kindertelefoon mensen die in de afgelopen 40 jaar belden of chatten gevraagd om hun verhaal te delen. Het resultaat hiervan is een serie podcasts, waarin verschillende mensen vertellen over hun contact met De Kindertelefoon. Waarom belden ze? Hoe was het om een verhaal te delen met een onbekende stem? En wat was de impact van een luisterend oor – misschien wel voor de rest van hun leven?

De verhalen gaan over eenzaamheid, seks, onzekerheid en hele alledaagse dingen. Dat vertellen gebeurt anoniem. Omdat het niet gaat om de afzender, maar om het verhaal. Op de speciale campagnewebsite 40jaarkindertelefoon.nl  kun je alle podcasts luisteren. Daarnaast kun je ze ook beluisteren via de streamingdiensten Spotify en Stitcher.

Over De Kindertelefoon
De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving.

Contact met De Kindertelefoon
De ruim 500 professioneel getrainde vrijwilligers helpen kinderen en jongeren verder. Dit doen ze door naar de kinderen te luisteren, hun vragen te beantwoorden en samen met het kind naar oplossingen te zoeken. Zo nodig verwijzen onze vrijwilligers kinderen door naar de best beschikbare (specialistische) hulp en ondersteunen hen bij het zetten van een volgende stap.

Je kunt ook met een leeftijdsgenoot praten
Sommige jongeren praten liever met iemand van hun eigen leeftijd dan met een volwassene. Dat kan bij De Kindertelefoon. Onze ca. 50 jonge vrijwilligers zijn tussen de 16 en 19 jaar oud. Elke werkdag tussen 18:00 en 20:00 uur kunnen jongeren met een van onze jonge vrijwilligers chatten. Zij hebben een korte training gevolgd waarin ze de ‘basics’ van een Kindertelefoongesprek hebben geleerd. Naast dat zij, net als volwassen vrijwilligers, in een gesprek luisteren en met jongeren meedenken kunnen ze ook hun eigen ervaring en mening over een onderwerp delen. Dat maakt een gesprek met een jonge vrijwilliger een beetje anders dan met een volwassen vrijwilliger.

Wil jij met De Kindertelefoon praten?
Bel gratis en anoniem 0800 – 0432,of gebruik de chat
Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur

Bron/beeld: De Kindertelefoon

Tags : , , , , , ,

Reacties