Nieuw traject van ArtEZ: Pre-Academy, een tussenjaar Art & Design

Geplaatst op 22 februari 2017 Door In Hulp & Info, School & Opleiding

Dit jaar start ArtEZ in Arnhem met een tussenjaar; de Pre-Academy. De Pre-Academy is voor scholieren die een havo, vwo of mbo niveau-4 opleiding succesvol hebt afgerond.

Artez vooropleiding

Waarom een tussenjaar?
Een verkeerde studiekeuze is snel gemaakt en dat wil ArtEZ met de Pre-Academy voorkomen. Deelnemers van de Pre-Academy ondervinden zelf hoe het is om te studeren aan een kunstacademie. De keuze die daarna gemaakt wordt, is beter gefundeerd. Volgens schooldecanen (havo, vwo) geven scholieren steeds vaker aan een tussenjaar te willen volgen. ArtEZ komt tegemoet aan deze behoefte.

Intensief programma
Deelnemers volgen een intensief onderwijsprogramma van 26 weken. Zij maken kennis met alle studierichtingen van ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem; Fashion Design, Product Design, Graphic Design, Interaction Design, Fine Art, Fine Art in Design en Education en Creative Writing.

De Pre-Academy staat in het teken van talentontwikkeling, waardoor er een gericht studieadvies kan worden gegeven. Ook door zelf aan de slag te gaan, worden eigen mogelijkheden ontdekt. Deelnemers stellen een portfolio samen voor toelating voor een bachelorstudie.

Toelating
Om toegelaten te worden tot de Pre-Academy dienen deelnemers een havo, vwo of mbo niveau-4 opleiding succesvol te hebben afgerond. Toelating vindt plaats op basis van oriënterende gesprekken en meegebrachte werkstukken. Het hebben van creatief talent is dan ook een vereiste. Er geldt een leeftijdsgrens van 16 tot 25 jaar.

Wanneer?
De Pre-Academy start, bij voldoende deelname, in week 37 (11 september 2017) t/m week 16 (20 april 2018). De toelatingsdata zijn op dinsdag 28 maart en donderdag 20 april.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor het traject.

Bron: ArtEZ

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties