Studieplekken in Arnhem

Geplaatst op 7 oktober 2016 Door In School & Opleiding

Het schooljaar is weer in volle gang. Maar af en toe heb je echt geen zin om thuis aan je huiswerk te zitten. In veel cafés en restaurants is tegenwoordig ook draadloos internet, dus je kunt ook een terrasje pakken op de Korenmarkt. Maar dan komt er van dat studeren waarschijnlijk al helemaal niets meer terecht. Klik hier voor een overzicht van alle plekken met gratis Wifi in Arnhem.

De grote vraag is dus, waar kun je rustig studeren in Arnhem? Ten eerste kun je natuurlijk gewoon thuis of op je studentenkamer gaan studeren. Maak dan wel je bureau leeg en, jahaa het moet echt, zet je telefoon, computeren en tv uit. Zo voorkom je dat je gaat SOGgen, oftewel Studie Ontwijkend Gedrag. Neem na een half uurtje kort pauze en ga even iets heel anders doen; kijk een clip op YouTube, ga dansen, verveel je moeder of maak – en eet! – een tosti. Na 1,5 uur neem je een langere pauze.

In Rozet of in de Bibliotheek
Wil je niet thuis zitten maar wel op een rustige plek? Ga dan eens naar de Bibliotheek Arnhem in Rozet. Er is hier in het hele gebouw gratis WiFi. Het is een openbare ruimte dus iedereen is welkom. In de binnenstraat (de grote trap in Rozet) zijn aan de zijkant op de eerste, tweede en derde verdieping studieplekken. Op het Plein op 3 staan koffieautomaten en zijn er ook mogelijkheden om rustig te kunnen werken aan een tafel. Als je de bibliotheek binnenloopt zijn daar ook verschillende stoelen en tafels waaraan je kunt studeren. Op de tweede verdieping in de bibliotheek zijn er aan de linkerkant nog meer studieplekken. Alle plekken hebben een stopcontact voor het opladen van je laptop of mobiel. In de zomer kun je ook heerlijk op het panorama dakterras zitten. Let op, op het dakterras zijn geen stopcontacten.

Op de begane grond van Rozet zit restaurant Momento, waar je wat kunt eten of drinken. In de zomer serveren zij ook op het dakterras. Als je met je eigen boterhammetjes op het dakterras wilt werken, zorg er dan voor dat je niet aan een van de tafeltjes van het restaurant gaat zitten, want dan heb je onverwachts een serveerster naast je staan.

 

 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties