Steekje los? Brei er op los!

Geplaatst op 5 maart 2015 Door In Hulp & Info, Vrije tijd

Breien is deze winter weer helemaal hip. Een sjaal en muts breien is niet meer een suf taakje voor je oma, Do It Yourself (doe het zelf) is de trend. En dat kan want het ‘brei-aanbod’ is enorm: werkwinkeltjes, workshops, youtube filmpjes, breiboeken en breiclubjes.

Naast dat het vet is om op de vraag “Hee leuke sjaal, waar heb je die gekocht?” te kunnen antwoorden “Dankje, die heb ik zelf gemaakt”, is het ook goedkoop, hip, creatief en natuurlijk gewoon leuk om te doen. Je kan voor jezelf of voor een ander breien. Naast sjaals en mutsen zijn er bovendien veel meer mooie dingen die je kunt maken.

Vroeger leerden meisjes op de basisschool al breien en ander handwerk te beoefenen zoals haken en broduren. In het Nederlands Openluchtmuseum kan je een collectie bekijken waarin handwerken getoond worden uit de tijd dat dit voor vrouwen nog een belangrijk onderdeel uitmaakte van het dagelijkse huishouden.

Tegenwoordig hoeft dat niet meer en moet je zelf initiatief nemen als je het wilt leren. Opvallend he dat juist nu, in een tijd waar niemand het meer moet, iedereen het weer wilt. Het was zelfs een rage in Amerika om allemaal voorwerken zoals lantaarnpalen, bomen en standbeelden een gebreide jas te geven. Dit wordt Urban knitting genoemd.

Arnhem is een mode stad en daar horen leuke werkwinkeltjes bij. Één van de winkeltjes  is Zin in Breien op de kortestraat. Het is een “creatieve hotspot voor breien en haken” aldus de eigenaren. Hier worden ook workshops gegeven en kennis en ideeën uitgewisseld. Als je van breien houdt of er misschien wel mee wilt beginnen, is het dus een aanrader om er eens naar binnen te lopen. Ze hebben ook een Facebook pagina.

Maar er zijn meer plekken in Arnhem waar je inspiratie op kan doen of gewoon brei materiaal kunt kopen.

Wolwinkel Draadjes&Zo
Sch Ringenberghstraat 54 Bij Kronenburg

Wolwinkel Steekje Los
Hommelstraat 25 om de hoek bij de Media Markt
Geeft ook workshops en heeft een breiclubje.

Recht en Averecht Pop-Up Store
Rodenburgstraat 48
Hier worden ook workshops en cursussen gegeven. Op de website vind je ook leuke tips en trucs.

De Kleinvakwinkel
Spijkerstraat 70

Het Naaicafé
Rosendaalsestraat 153
Gespecialiseerd in naaien, maar verkoopt ook leuke spulletjes.

Op Youtube kan je er nog meer vinden en leuke ideeën op doen. Waaronder een filmpje over arm knitting.

Tags : , , , , ,

Reacties