Tips voor het bezoeken van een open dag van een opleiding

Geplaatst op 6 januari 2020 Door In Hulp & Info, School & Opleiding

Wil je dit jaar een opleiding gaan volgen? Dan zijn open dagen een uitgelezen kans om kennis te maken met de opleiding die je wilt gaan volgen. Ook wanneer je nog niet precies weet welke opleiding je wilt gaan volgen dan is het bezoeken van een open dag een goede manier om kennis te maken met diverse opleidingen. Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom hebben we wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

open dag

Oriënteren op open dagen van opleidingen
Weet je nog niet precies welke open dag je wilt bezoeken? Neem een kijkje op studiekeuze123.nl om te zien waar en wanneer alle open dagen van HBO opleidingen in Nederland plaatsvinden. Een overzicht van de open dagen van MBO opleidingen is hier te vinden. Wil je een universitaire studie gaan volgen? Dan kun je hier een overzicht van open dagen vinden. Op deze website kun je de open dagen van alle opleidingsniveau’s vinden.

Heb je een aantal open dagen gevonden die je wilt bezoeken? Zet ze dan in je agenda. Ligt de opleiding die je wilt gaan volgen een eind van huis? Regel dan op tijd vervoer voor het bezoeken van de open dag(en).

Bezoek de open dag van de opleiding
Maak voordat je de open dag gaat bezoeken voor jezelf duidelijk wat je precies te weten wilt komen. Eenmaal aangekomen op de open dag zul je waarschijnlijk enorm veel informatie op je af krijgen. Probeer zowel met docenten als studenten te praten. Weet je niet precies welke vragen handig zijn om te stellen? Hier vind je een handig overzicht van vragen die je kunt stellen aan docenten en studenten. Neem een schrijfblok mee en vergeet ook niet om brochures en folders van de opleiding mee te nemen.

Evalueren
Na het bezoeken van de open dag heb je enorm veel gezien en gehoord. Probeer alle informatie rustig te ordenen en stel kritische vragen aan jezelf. Sprak de opleiding je aan? Als je meerdere open dagen hebt bezocht dan kun je deze onderling gaan vergelijken.

Lees hier meer over het zoeken en uitkiezen van een studie.

Tags : , , , , ,

Reacties