Toffe bijbanen in Arnhem

Geplaatst op 21 juli 2019 Door In Hulp & Info, Werk, geld & wonen

Je laatste tentamens komen eraan, nog even knallen en dan kan je eindelijk vakantie houden. Aan het einde van de vakantie is de kans groot dat je bankrekening een stuk leger is dan voor de vakantie…. Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een (nieuwe) bijbaan. Je wilt natuurlijk niet fulltime aan de slag, want dan kan je niet meer van je vakantie genieten. Een bijbaan is daarom perfect! Check hieronder de leukste bijbanen die je in en rondom Arnhem kunt vinden.

Bijbaan Arnhem

Aan de slag als chauffeur
Heb je zin om rondjes te rijden door de regio en ook nog eens betaald krijgen terwijl je dit doet? Dan is een bijbaan als een chauffeur echt iets voor jou! Je kunt denken aan een baan als postbezorger, maaltijdbezorger maar je kunt ook aan de slag als heftruckchauffeur. Als je nu denkt: shit, ik heb nog geen rijbewijs? No worries, je kunt ook fietskoerier worden. Bij PostNLis het zelfs mogelijk om post te bezorgen op een segway. Je leest het niet verkeerd, het bestaat: post bezorgen op een segway. PostNL maakt gebruikt van stints, dit zijn segways met een grote bak aan de voorkant. Je moet natuurlijk wel de post mee kunnen nemen. Stiekem is dit toch wel beter dan post bezorgen op een fiets, right?

A-merken promoten
Je kent het vast wel, studenten die blikjes energydrink uit staan te delen op station, studenten die je de krant aan willen smeren of jongeren die aan het werven zijn voor goede doelen. Je vindt ze vast heel erg irritant. Toch is dit best een leuk bijbaantje, want je bent de hele dag in contact met mensen en je werkt in een gezellig team. Je moet wel tegen afwijzing kunnen want er zullen genoeg mensen zijn die niks met je te maken willen hebben. Zodra je wel in gesprek komt met je potentiële klanten is het hartstikke leuk. Daarnaast kun je ook op festivals werken, dat is natuurlijk top. Dit soort werk is ook ideaal als je bijvoorbeeld sales of commerciële economie studeert, zo doe je al wat ervaring op. Staat leuk op je cv!

Werken in de horeca
Je zit lekker een cappuccino te drinken in het Barista Café, je ziet dat leuke figuurtje in je cappuccino en denkt: ik zou dit ook willen leren maken. Dat kan! Je kunt altijd even naar de barista toe lopen om te vragen of ze nog personeel zoeken. Het zou zomaar kunnen dat je op sollicitatiegesprek mag komen. Wil je toch liever wat anders? Dat is natuurlijk geen probleem. Er is altijd genoeg horeca werk in Arnhem te vinden. Je kunt zelfs aan de slag als freelancer. Zo ben je eigen baas en bepaal je zelf welke jobs je aanneemt.

Aan de slag in de thuiszorg
Werken in de zorg is niet voor iedereen weggelegd, maar als je dit werk doet zal je merken dat het veel voldoening geeft. Naast dat je geld verdient, help je mensen die niet alles meer zelf kunnen doen. Het is natuurlijk super goed als je het leven van iemand anders een stukje beter kunt maken. Wil je graag andere helpen en doe je een opleiding in de zorg? Dan is een bijbaan in de thuiszorg voor jou weggelegd.

In het kort: Er is genoeg werk!
Zoals je leest zijn er veel toffe bijbanen te vinden, zelfs bij jou in de buurt. Lijken deze banen je toch helemaal niks? Wees niet bang, er zijn genoeg andere bijbanen! Ben je tussen de 13 en 18 jaar? En heb je een vakantiebaantje of ben je juist op zoek naar zo’n baantje? Dan is het goed om te weten dat je bepaalde rechten en plichten hebt, zoals bijvoorbeeld het minimumloon, hoeveel uur je mag werken en tot hoe laat je mag werken. Hier lees je alles over je rechten en plichten als minderjarige! Meer informatie over solliciteren en alles wat daarbij komt kijken vind je hier.

Foto’s: Manal

Tags : , , , , , , ,

Reacties