Vijf biopics die je niet kan missen!

Geplaatst op 22 september 2022 Door In Films & series, Vrije tijd

Je ziet ze steeds meer voorbij komen in de bioscoop; biopics, oftewel biografische films die het leven van een of meer bekende personen vertellen. Deze films worden bijvoorbeeld gemaakt om meer inzicht te krijgen in het leven van een wereldberoemde artiest of om de geschiedenis eer aan te doen. Wij hebben vijf verschillende biopics voor je op een rijtje gezet die je MOET zien!

 

  1. Schindler’s List (1993)

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die tijdens het naziregime lucht krijgt van de vreselijke gebeurtenissen om zich heen en besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden. Een film van bekende regisseur Steven Spielberg die je voor altijd bijblijft en waar je veel over na gaat denken.

Je kunt de film bekijken op Netflix of huur hem op Pathé Thuis. Eerst de trailer zien? Bekijk ‘m hier:

  1. Elvis (2022)

“The Man. The Legend. The King of Rock & Roll.”

Elvis Presley wordt ook wel The King Of Rock ‘n Roll genoemd. Hij heeft tot op de dag van vandaag nog steeds ongelofelijk veel fans die zijn muziek luisteren. In deze bijna 3 uur lange film krijg je een kijkje in het leven van Elvis. Van hoe hij ontdekt werd met zijn eerste optreden naar zijn laatste optreden twee weken voordat hij overleed. Je ziet hoe de gokverslaafde manager van Elvis, Tom Parker, zijn geld verdiendt aan de wereldberoemde artiest en hoe hun gecompliceerde relatie verder gaat over een periode van 20 jaar. Verder krijg je een kijkje in de jaren 40, waar de losse en wilde bewegingen van Elvis totaal niet werden geaccepteerd en waar er nog volop racisme heerst.

Ook als de muziek van Elvis Presley je niet helemaal ligt, is dit zeker een must-watch. Regisseur Baz Luhrmann heeft ook van deze film weer een flink spektakel gemaakt met veel muziek, zang en kleurrijke outfits.

Bekijk de film op Disney+ of huur hem op YouTube of Pathé Thuis. Liever eerst de trailer? We got you:

 

  1. Catch Me If You Can (2003)

Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt aan zijn kunnen. Intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tót de politie een internationale klopjacht opent onder leiding van FBI-agent Carl Hanratty. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale, een valsemunter en meesteroplichter die voor zijn 21ste al voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef en het geld vervolgens weer even gemakkelijk uitgaf. Met deze film van regisseur Steven Spielberg zie je de perspectieven van oplichter Frank Abagnale en FBI-agent Carl Hanratty. Als je van misdaad, humor en waargebeurde verhalen houdt, is deze film echt iets voor jou!

Je kunt de film bekijken op Netflix, Pathé Thuis en op Amazon Prime. Klik hier voor de trailer:

  1. The Pianist (2002)

Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio ‘Nocturne in d-mineur’ van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.

In deze film krijg je een realistisch beeld van hoe afschuwelijk de Tweede Wereldoorlog is geweest en hoe een mensenleven destijds niks waard was voor de vijand. Je voelt de angst en emotie door de film heen en in het acteerwerk van de acteurs/actrices en je ziet dat zowel de burgers als soldaten geen keus hadden in tijden van oorlog. Of je nou geïnteresseerd bent in de oorlog of juist helemaal niet, regisseur Roman Polanski slaagt erin om je te emotioneren met deze vele awards bekroonde film.

Huur de film via Pathé Thuis en kijk hier de trailer:

  1. Intouchables (2011)

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliden is Philippe, een rijke aristocraat, verlamt geraakt over zijn hele lichaam. Nu moet hij op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire en tussen het kostuum en het trainingspak. Deze Franse film van regisseurs Olivier Nakache en Éric Toledano laat je inzien dat je waardering moet hebben voor wat je hebt. Ook laat het een sterke vriendschap zien met veel emotie, waar beide mannen veel van elkaar leren. Ongeacht hoe je eruit ziet, wat voor handicap of huidskleur je hebt of wat je achtergrond ook is, liefde kan je altijd geven en is gratis. Er is een klein beetje liefde nodig om de wereld al een stukje beter te maken.

Je kan de film huren via Pathé Thuis. Liever eerst de trailer zien? Klik en kijk:

Je hebt natuurlijk nog veel meer biopics die elk weer een ander verhaal met zich meedragen. Voor ieder wat wils! Muziek, oorlogs- en levensverhalen, acteurs/actrices… Wat kijk jij vanavond?

Tags : , , , , ,

Reacties