Welke anticonceptie kies jij?

Geplaatst op 13 juli 2015 Door In Gezondheid, Hulp & Info, Liefde & Seks

Iedereen heeft weleens van ‘de pil’ en  een condoom gehoord. Maar wist je dat er nog veel meer anticonceptiemiddelen op de markt zijn die misschien veel fijner of makkelijker zijn?

anitconceptie

Bron: anticonceptievoorjou.nl

Wat is anticonceptie?
Anticonceptie betekent in feite ‘tegen bevruchting’. Een anticonceptiemiddel zorgt er dus voor dat je niet zwanger wordt. Let op! Een anticonceptiemiddel beschermt je tegen zwangerschap, niet tegen soa’s (op het condoom na want die beschermt je wel tegen soa’s).

Heb je vragen over soa’s? Kijk dan op de website van Sense. Je vindt hier alle informatie over seks en soa’s.

Als je een soa-test wilt laten doen, dan kan je een afspraak maken bij de GGD.

Waarom anticonceptie?
Een anticonceptiemiddel gebruik je omdat je niet zwanger wilt worden wanneer je seks hebt. Er zijn verschillende soorten anticonceptiemiddelen. Naast dat ze er allemaal voor zorgen dat je niet zwanger wordt, kunnen ze ook helpen tegen acne (puisjes) of de menstruatiepijn verlichten wanneer je daar veel last van hebt.

Welke anticonceptiemiddel past bij mij?
Er zijn verschillende soorten middelen die ervoor zorgen dat je niet zwanger wordt: de pil, hormoonspiraaltje, anticonceptiering, staafje, pleister, prikpil, koperspiraaltje en het condoom.

Ieder middel heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van wat jij wilt. Voor sommige moet je langs een dokter. Bij de één wordt je ongesteld, bij de ander niet. Bij de één moet je er elke dag of week aandenken, bij de ander hoef je er jaren niet naar om te kijken. Bekijk hier welke soorten er zijn en hoe deze werken.

Je huisarts kan je advies geven over welk middel het beste bij jouw gezondheid past. Samen met hem of haar kan je een goede keuze maken.

Test ’t en Weet ‘t
Doe alvast een test om erachter te komen welk anticonceptiemiddel goed bij jou zou kunnen passen.

Tags : , , , , , , ,

Reacties