Bijbaan en vakantiewerk

Geplaatst op 10 juni 2015 Door In Werk, geld & wonen

Vakkenvullen, folders bezorgen, bedienen in een restaurant, fruit plukken, tandpastadopjes draaien, kleding verkopen, afwassen in een hotel, kroketten bakken, helpen op een kinderboerderij… er zijn zoveel bijbanen en vakantiewerk. Maar toch, hoe kom je eraan? Dat lees je hier!

Hoe vind je een baantje?
Je kunt een bijbaantje vinden door te kijken in advertenties in de krant of bij bedrijven, op internet of via het uitzendbureau. Je moet ook zoveel mogelijk mensen vertellen dat je op zoek bent naar een bijbaantje, want misschien weten je familie of vrienden iets. Je kunt ook zelf bij bijvoorbeeld supermarkten langsgaan en vragen of ze nog iemand nodig hebben. Op de website van NIBUD Scholieren vind je allerlei informatie over bijbanen.

Je kunt bijbanen en vakantiewerk bekijken op bijbanen.nlzoekbijbaan.nl of scholierenwerk.nl.

Geld terug vragen
Als je vakantiewerk of een bijbaan hebt (gehad), kun je onder bepaalde voorwaarden geld terug krijgen van de Belastingdienst. Houd hiervoor je jaaropgave in de gaten. De jaaropgave krijg je elk jaar in januari of februari, van de werkgever waar je het jaar daarvoor gewerkt hebt. Hierop staat hoeveel je verdiend hebt. (Had je meerdere baantjes, dan krijg je ook meerdere jaaropgaven).

Op de jaaropgave staat ook hoeveel loonbelasting(=loonheffing) er is ingehouden. De te veel ingehouden loonheffing kun je terug vragen door aangifte te doen bij de belastingdienst.

 

UWV WERKbedrijf
Bij het UWV WERKbedrijf kun je de brochure “Vakantiewerk of bijbaan; informatie voor jongeren” halen. In de brochure vind je antwoord op de volgende vragen: Wanneer mag je werken? Hoe kom je aan een baan? Hoe zit het met salaris en andere geldzaken?

UWV WERKbedrijf Arnhemis gevestigd op Boulevard Heuvelink  4  a, tel 0900 – 92 94

Inloopmiddag is op dinsdag van 12.00 tot 16.30 uur.

Kijk ook op werk.nl

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties