Korting met de GelrePas

Geplaatst op 16 juni 2017 Door In Vrije tijd, Werk, geld & wonen

Met de gratis GelrePas kan je flinke kortingen krijgen en soms zelfs gratis meedoen aan verschillende activiteiten in Arnhem zoals het volgen van cursussen, bezoekjes aan theater en concerten of lid worden van een sportvereniging.

Denk bijvoorbeeld aan: Museum Arnhem, Theater aan de Rijn, Focus Filmtheater, Open Podium in het Huis van Puck, zwembad de Grote Koppel of Valkenhuizen, Burgers Zoo, het Posttheater, gitaarles in Zevenaar bij gitaarschool Rockology en zelfs op concerten bij Willemeen.

Bovendien betaal je ook minder voor bijvoorbeeld een jaarabonnement van Bibliotheek Arnhem  (50% korting!), het jaarlidmaatschap van een sportvereniging en bijbehorende sportkleding, zanglessen, danslessen, dagjes uit, een cursus bij de Volksuniversiteit Arnhem (50% korting!). Op de website van Gelrepas kun je alle kortingen vinden.

De GelrePas is een gratis kortingskaart voor inwoners van Arnhem die een laag inkomen hebben. Een laag inkomen is in dit geval een bijstandsuitkering of een inkomen dat daar bijna gelijk aan is.

Hoe kom je aan de GelrePas?
Als je een uitkering van de gemeente ontvangt, dan krijg je de pas automatisch toegestuurd. Als je geen uitkering van de gemeente hebt, maar wel een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm, dan kun je de kaart online aanvragen of schriftelijk via het aanvraagformulier (.PDF).

Vanaf 18 jaar kan je deze pas zelf aanvragen, daarvóór heb je een eigen pas die je via je ouders krijgt. Als student kun je geen GelrePas krijgen.

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Reacties