Wil jij een volkszanger worden?

Geplaatst op 22 december 2016 Door In Hulp & Info, School & Opleiding

Altijd al de nieuwe André Hazes of Frans Bauer willen worden? Dan hoef je nu niet langer te wachten! Vanaf augustus kan je bij het ROC Rijn IJsel de opleiding ‘School van het Nederlandse lied’ gaan volgen. Je wordt dan opgeleid tot volkszanger.
zanger

Het is een MBO niveau 4 opleiding waarbij je alles leert om het beroep als Nederlandstalige zanger uit te kunnen oefenen. In je eerste jaar heb je samen met je klas les op school. In het tweede jaar mag je stage gaan lopen bij echte volkszangers en dus al wat proeven van het leven als zanger. In het derde jaar moet je zelf aan de bak en optredens verzorgen op jaarmarkten en andere evenementen.

Helaas kan niet iedereen zomaar deze opleiding beginnen. Er zijn toelatingseisen. Zo wordt er gekeken naar je zangkwaliteiten, stembeheersing en of je geschikt bent voor het beroepenveld. Eind volgende maand beginnen de audities al.

Op de website van het ROC Rijn IJsel kan je meer informatie vinden en je aanmelden voor de audities.

Heb je helaas geen gouden keeltje maar andere kwaliteiten? Dan zijn er nog genoeg andere leuke opleidingen die bij je passen: Welke studie kies jij?

Tags : , , , , , , , ,

Reacties