13 x ideeën voor Vaderdag!

Geplaatst op 17 juni 2020 Door In Artikelen, Lifestyle

Op 21 juni worden vaders weer in het zonnetje gezet, want dan is het Vaderdag. Vind je het ieder jaar weer een uitdaging om een geschikt cadeautje te vinden? We hebben 13 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Gepersonaliseerd bierglas

De meeste vaders houden wel van een glas (alcoholvrij) bier, daarom is een gepersonaliseerd bierglas nooit verkeerd! Je kunt er natuurlijk zijn naam of bijnaam op laten printen, of juist een leuke tekst. Zulke glazen zijn op meerdere plekken online te bestellen en de kosten liggen op zo’n 15 euro. Om het cadeautje helemaal af te maken kan je er zelf ook nog een bierpakketje bij samenstellen.

2. Etentje

Houdt je vader van lekker eten? Vast wel! Neem hem voor Vaderdag mee uit eten naar zijn favoriete restaurant, of kies juist een apart of bijzonder restaurant uit waar jullie beiden nog nooit hebben gegeten.

3. Merch van een artiest/band

Als je vader heel erg fan is van bijvoorbeeld Rammstein, The Beatles of Shakira is het leuk om merchandise te geven. Een shirt, mok, hoodie of cd/lp is altijd een goed cadeautje. Als je wat meer geld over hebt voor een cadeautje is een concertkaartje geven ook nog mogelijk, maar houd er wel rekening mee dat veel concerten de komende tijd waarschijnlijk nog niet door kunnen gaan.

4. Gepersonaliseerde speelkaarten

Vind je het leuk om een potje te kaarten met je pa? Wist je dat het mogelijkis  om gepersonaliseerde kaarten te maken! Met bijvoorbeeld een leuke foto’s van jullie samen of een tekst. Vanaf ongeveer 11 euro kan je online al zo’n setje kaarten bestellen.

5. Stedentrip

Een stedentripje maken met je vader is een goed idee als je wat meer geld te besteden hebt. Neem hem bijvoorbeeld mee naar Praag, Belgrado of Budapest. En als je liever iets dichterbij huis wilt kan je samen naar België of Duitsland gaan.

6. High tea of picknick

Geef je liever niet te veel geld uit aan een cadeautje dan is het een optie om een high tea/high beer of picknick te doen. Maak zelf wat lekkere broodjes, cakejes en andere zoetigheid, je vader zal het sowieso waarderen dat je moeite hebt gedaan om lekkere dingen voor hem te maken!

7. Rondleiding bierbrouwerij

Is je vader gek op bier? Neem hem gezellig mee naar een brouwerij! Ga bijvoorbeeld naar de Hertog Jan of Heineken brouwerij. Of nog leuker, ga samen biertjes proeven in een lokaal biercafé. In Arnhem kun je heerlijke biertjes drinken bij onder andere ‘t Taphuys en café het Moortgat. Ook leuk:  een rondleiding en bierproeverij bij de Arnhemse brouwerij Durs!

8. Schilderij

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en heb je een beetje talent voor schilderen? Maak dan een portret van je vader, van jullie samen of probeer samen mee te schilderen met een aflevering van Bob Ross.

9. Gepersonaliseerde aansteker of zakmes

Rookt je vader of pookt ‘ie graag fikkies? Of is hij een echte klusser of survivaldude? Geef dan een gepersonaliseerde aansteker/ Zippo of een zakmes of multitool cadeau!

10. DIY likeur of bierbrouwpakket

Het is helemaal niet moeilijk om zelf een likeurtje te maken en hier kun je handige pakketten voor bestellen. Dit geldt ook voor zelf bier brouwen! Gezellig samen met pa een zelfbedacht drankje maken. Dan nog even een geinige naam bedenken en een etiketje vormgeven en jullie eerste brouwsel is helemaal klaar!

11. Wijnproeverij

Houden je vader en jij wel van een wijntje? Boek een wijnproevrij voor thuis. Erg lekker en ook nog eens informatief want een echte wijnkenner komt bij jou langs met de beste wijnen.

12. Karten

Vind je het leuk om iets samen te doen met je vader, ga hem een keertje inmaken op de kartbaan!

13. Dagje uit in Arnhem

Wil je iets doen met je vader maar waar je niet zo ver voor hoeft te rijden? Neem hem dan gezellig een dagje mee naar bijvoorbeeld Burgers Zoo of het Openluchtmuseum!

 

Tags : , ,

Reacties