14 x gouden tips voor beginnende spelers van Animal Crossing: New Horizons

Geplaatst op 10 januari 2021 Door In Gaming, Lifestyle

Inmiddels heb je vast wel gehoord over het gigantische succes van de Nintendo Switch game Animal Crossing: New Horizons. Ruim twee maanden na de release vliegt deze game nog steeds de digitale schappen uit, waar de coronacrisis natuurlijk ook een steentje aan heeft bijgedragen. Op het eerste gezicht mag het misschien een vrij basic spel lijken, maar wie er eenmaal mee begint zal er al snel achter komen dat het een enorm uitgebreid spel is waar je al gauw tientallen tot honderden uren in kunt steken. We hebben 14 tips op een rijtje gezet om bijvoorbeeld snel rijk te worden en een prachtig eiland te bouwen!

Tip 1: Zoek iedere dag naar de gloeiende spot en plant hier een geldboom
Geld groeit niet aan de boom, maar dat is wel het geval bij Animal Crossing! Iedere dag is er ergens op je eiland een speciale gloeiende graafspot. Wanneer je met je schep op deze plek spit, graaf je 1000 bells uit de grond. Nadat je dit bedrag in ontvangst hebt genomen is het de bedoeling dat je een bepaalde hoeveelheid bells uit je eigen zak trekt om deze vervolgens in het gloeiende spotje te planten.

Binnen drie dagen groeit hier dan namelijk een heuse geldboom. We raden aan om 10.000 bells in het spotje te planten, je krijgt hier dan namelijk altijd 30.000 bells voor terug. Mocht je al de nodige poen op de virtuele bank hebben staan, dan kun je eventueel ook een gokje wagen en ervoor kiezen om hier  99.000 bells te planten. Je hebt dan kans om hier 297.000 bells voor terug te krijgen, alleen is de kans veel groter dat je er 30.000 voor terug krijgt en dus 69.000 bells verlies maakt. Het blijft natuurlijk een gokje wagen! Nadat je het geld van de geldboom in ontvangst hebt genomen verandert de geldboom helaas weer in een normale boom.

Tip 2: De geldrots
Iedere dag is er ergens op je eiland een rots die bells achterlaat in plaats van stenen of ijzererts. Deze rots kan je soms wel 14.000 bells opleveren. Je weet van te voren alleen nooit welke rots dit is. Het is daarom handig om iedere dag één voor één tegen al je rotsen aan te scheppen. Dit doe je als volgt: je graaft eerst drie gaten achter je zodat je niet wegstuitert door de terugslag van de rots en daarna mep je met je schep zo snel mogelijk tegen de rots totdat die niets meer achterlaat. Als je dat bij alle stenen doet kom je op een gegeven moment wel aan bij de geldrots. Alle andere rotsen leveren je ijzererts of stenen op die je weer nodig zult hebben om dingen te maken. 

Tip 3: Verhandel fruit met andere spelers
Aan het begin van je eilandleven in Animal Crossing start je met één soort fruit dat in de bomen op je eiland hangt. Bij de één zijn dit appels, bij de ander kersen en weer een ander heeft peren. Stel, je begint met perenbomen, dan zijn peren niet heel veel waard op jouw eiland. Je zou er dan voor kunnen kiezen om naar het eiland van een andere speler te reizen en je hele perenvoorraad vervolgens bij hem voor meer bells te verkopen. Maar wat je ook kunt doen is je fruit verhandelen met dat van andere spelers. Als een andere speler vooral appelbomen op z’n eiland heeft zou je vijf peren kunnen ruilen tegen vijf appels. Je kunt er dan vervolgens voor kiezen om die appels gelijk op jouw eiland te verkopen, maar je kunt ze ook begraven, zodat er binnen drie dagen niet alleen peren maar ook appels op je eiland groeien en je al snel vijftien in plaats van vijf appels kunt verkopen. Hoe meer soorten fruit en fruitbomen je hebt, des te meer fruit je dagelijks kunt vergaren en voor veel geld kunt verkopen op je eigen eiland of op de eilanden van anderen. Maak tijdens het verhandelen van fruit wel duidelijke afspraken met elkaar en ga niet zomaar alle appels van anderen plukken, want anders heb je binnenkort een appeltje met die spelers te schillen!

Tip 4: De knollenmarkt
Iedere zondag bevindt Daisy May zich tussen 08:00 en 12:00 uur op je eiland. Zij is hier dan om knollen te verkopen. De knollenmarkt in Animal Crossing is een soort virtuele versie van de aandelenmarkt en het is de snelste weg naar rijkdom. Iedere speler heeft op zondag een andere inkoopprijs. Deze prijzen vallen vaak tussen de 90 en 110 bells. Het is dan handig om bij vrienden, familie of in Animal Crossing community’s en forums te kijken bij wie je ze het goedkoopst kan kopen. Hoeveel knollen je inkoopt is aan jou, maar als je veel vrienden of familieleden hebt die Animal Crossing spelen of in grote actieve Animal Crossing community ’s zit, dan raad ik je aan om hier zoveel mogelijk in te investeren. De rest van de week is het namelijk de bedoeling om ze voor zoveel mogelijk winst te verkopen bij Timmy en Tommy. Van maandag t/m zaterdag verandert de knollenprijs iedere dag om 08:00 en 12:00. Check dus iedere dag twee keer hoeveel ze bij jou waard zijn en op de eilanden van andere spelers. Want net als in de aandelenmarkt kunnen de koersen stijgen maar ook dalen.

Vaak valt de piek (het moment waarop de knollen het meest waard zijn) in het midden van de week op woensdag of donderdag, maar dit kan in sommige weken ook zomaar eens aan het begin of het eind van de week plaatsvinden. De verkoopprijzen van de knollen lopen op tot soms wel 600 bells per stuk. Als je dus 4000 knollen inkoopt voor 360.000 bells voor een inkoopprijs voor 90 en ze vervolgens allemaal verkoopt voor een verkoopprijs van 600, dan krijg je er 2,4 miljoen voor terug en maak je 2,04 miljoen winst. Houd dit een paar weken vol en voor je het weet ben je een echte bellionair!

Tip 5: Graaf iedere dag naar fossielen
Naast vissen, insecten en inmiddels ook standbeelden en schilderijen kun je op je eiland ook nog fossielen verzamelen. Fossielen vind je op je eiland door ze op te graven uit speciale stervormige fossielgraafspots.

Je kunt er iedere dag maximaal 5 opgraven. Nadat je de fossielen hebt verzameld kun je ze laten analyseren in je museum bij Blathers. Hierna weet je of je nieuwe aanwinsten hebt gevonden voor bij de collectie of dat je dubbele hebt. Mocht je nieuwe fossielen hebben gevonden dan kun je daarmee mooi je museum vullen, maar mocht dat niet zo zijn dan kun je ze vaak ook voor een aardig bedrag verkopen voor bells bij Timmy en Tommy. Daarnaast kun je ze ook in je collectie bewaren om ze later te ruilen met andere spelers tegen fossielen die jij nog niet hebt.

Tip 6: Bezoek Nook Miles eilanden
Nook Miles eilanden zijn speciale onbewoonde eilanden die je kunt bezoeken met behulp van speciale nookmilestickets. Deze kosten 2.000 nookmiles per stuk. De tickets lever je vervolgens in bij Dodo airlines om je naar het eiland te vliegen. Er zijn tien verschillende soorten Nook Miles eilanden. Aangezien deze eilanden van niemand zijn kun je ze volledig leegplunderen en alles meenemen wat je er kan vinden. Op deze eilanden vind je onder andere bijzondere bloemen, grondstoffen zoals steen en ijzererts en palmbomen met kokosnoten. De kans dat je zeldzame vissen tegenkomt is hier ook een stuk groter. Zo nu en dan vind je er zelfs dorpsbewoners die na een gesprek graag mee willen naar jouw eiland.

Tip 7: Verzamel zoveel mogelijk Nook Miles en upgrade je zakken en gereedschapsgordel
In de game verzamel je naast bells ook nookmiles. Nookmiles kun je zeker aan het begin van de game heel makkelijk verdienen door allerlei alledaagse klusjes te doen, zoals bloemen water geven, met je dorpsbewoners praten, hout hakken etc. Met deze punten kun je vervolgens allerlei dingen kopen waaronder tickets naar Nook Miles eilanden en allerlei decoratie, doe-het-zelf plannen en andere goederen. Maar twee van de belangrijkste dingen die je hard nodig zult hebben zijn de gereedschapsgordel (toolring) waarmee je makkelijk je items kunt selecteren en upgrades voor je zakken (pocket organisation guide), zodat je meer spullen met je mee kunt nemen.

Tip 8: Plaats je huis niet in de buurt van water
Aan het begin van de game mag je een plekje uitzoeken waar je je tent gaat plaatsen en waar je na het afbetalen van je lening ook je huis gaat neerzetten. Een hele simpele tip die ik je hierover kan geven is: plaats je tent/huis vooral niet te dicht in de buurt van water! Hoewel dit er in eerste instantie misschien leuk kan uitzien zul je later merken dat dit problemen oplevert wanneer je een tuin wilt gaan aanleggen. Je kunt je huis bij Tom Nook wel verplaatsen voor 3.000 bells en helemaal aan het einde van de game kun je het complete landschap van je eiland veranderen. Maar het is handig als je meteen een goede spot voor je tent hebt gevonden, zodat je al vrij snel kan nadenken over het inrichten van je tuin zonder dat dit je eerst een hoop tijd en geld kost.

Tip 9: Maak aas en verkoop vissen en insecten
Een van mijn favoriete bezigheden in Animal Crossing New Horizons is het vangen van vissen. Dit gaat echter een stuk makkelijker wanneer je het doet met aas. Je kunt aas vinden wanneer je over het strand loopt. Als je goed kijkt zie je hier en daar namelijk blazende spots. Het is dan de bedoeling dat je met je schep deze spots omspit en zo aas uit de grond schept. Wanneer je dit aas gebruikt is de kans een stuk groter dat je meer zeldzame vissen tegenkomt, die je vervolgens kunt doneren aan het museum of (indien je de vis al hebt) hebt kunt verkopen bij Timmy en Tommy in Nookshoek.

Tip 10: Onderhoud contact met al je dorpsbewoners.
Iedere dag dat je de game speelt is het naast bezigheden als het zoeken naar de geldrots, het planten van de geldboom of het graven naar fossielen uiteraard ook een heel goed idee om even een rondje te maken op je eiland en te praten met alle dorpsbewoners. Door dagelijks contact te houden bouw je een sterkere band op met je dorpsbewoners en soms kun je daar ook cadeautjes of doe-het-zelf plannen voor terugkrijgen. Voor een betere band kun je ook zelf cadeautjes opsturen. Probeer echter niet al te vaak met sommige dorpsbewoners te praten, want daarmee maak je ze soms boos en dat werkt uiteraard niet in je voordeel.

Tip 11: Ga op zoek naar tarantula’s of schorpioenen
Op je eiland leven een hele hoop insecten. Deze insecten vind je vaak op boomstronken, onder stenen of in de lucht. Maar de insecten die het meest opleveren zijn tarantula’s, schorpioenen en andere gevaarlijke wezens. Deze beesten leveren namelijk per stuk wel 8.000 bells op. Maar ze  verschijnen dan ook niet zomaar en wanneer je ze vindt zijn ze meestal lastiger te pakken dan alle andere insecten.  Deze mormels verschijnen vooral ‘s avonds op een leeg, vlak eiland. Als je op deze wezens wilt jagen kan je daarvoor het best naar een Nook Miles eiland reizen. Je wilt natuurlijk niet je eigen eiland om zeep helpen in de hoop dat je zo’n beest vindt.

Er bestaat ook een kans dat je op een tarantula eiland terechtkomt waarop je deze wezens nog sneller tegen het lijf loopt. Als je een tarantula of schorpioen hebt gevonden moet je er niet zo snel mogelijk op af rennen, het is namelijk de bedoeling dat je ze heel langzaam met je netje benadert en alleen naar ze toe loopt  wanneer ze alle poten op de grond hebben. Als je namelijk naar ze toe gaat op het moment dat ze hun poten omhoog doen, dan rennen ze snel op je af, waardoor je flauw valt en je zoektocht opnieuw moet beginnen. Om het vangen nog makkelijker te maken kun je ook een rij met gaten graven, die de weg tijdelijk blokkeren wanneer de beesten achter je aankomen.

Tip 12: Check elke dag wat de dagtopper is en maak en verkoop die spullen voor de dubbele waarde
Op je eiland zijn er bij Nookshoek iedere dag een of twee items die je daar voor de dubbele waarde kunt verkopen. Deze zogenaamde dagtoppers (hot items in het Engels) kun je soms voor wel twee of drieduizend bells verkopen. Het gaat bij deze dagtoppers vaak om items die je zelf kan maken, dus als je ervoor zorgt dat je dagelijks heel veel hout, klei, ijzererts, takken, stenen en andere middelen verzamelt kun je binnen enkele dagen ontzettend veel van deze spullen maken. Wanneer de dubbele waarde lekker hoog is kun je er zeker in het begin erg veel bells mee verdienen!

Tip 13: Speciale dorpsbewoners
Kijk iedere dag wanneer je bezig bent met je dagelijkse ronde even of er zich speciale dorpsbewoners op je eiland bevinden. Met Flick op je eiland kun je bijvoorbeeld alle insecten die je vangt voor meer bells verkopen. Voor C.J geldt eigenlijk hetzelfde maar dan voor vissen. Deze twee personages geven je soms ook speciale taken, zoals het drie maal achter elkaar vangen van dezelfde vissen of insecten. Wanneer je Celeste op je eiland aantreft moet je in de avond goed letten op vallende sterren, kom  je Saharra tegen dan kun je bij haar allerlei zeldzame tapijten, behangsels en vloerbedekkingen kopen en bij de recent toegevoegde Red kun je allemaal standbeelden en schilderijen kopen, die je voor jezelf kunt houden of kunt doneren aan het museum. Let bij het kopen van zo’n standbeeld of schilderij wel goed op de details (zoek voor de zekerheid anders effe een plaatje op internet, hier is een complete gids voor het herkennen van vervalste schilderijen te vinden). Je kunt namelijk geen vervalste kunstwerken aan het museum doneren!

Tip 14: Maak iedere dag je dagelijkse rondje en verzamel en verdien zo heel veel bells.
Iedere dag dat je Animal Crossing New Horizens opstart zijn er allerlei dingen die je dagelijks kunt doen. Een hoop van die bezigheden heb ik hierboven al beschreven, maar vergeet ook niet om de bloemetjes water te geven, je post te checken of het aanbod in de winkels te bekijken. Als je dit dagelijks allemaal bijhoudt dan kan dat je op de lange termijn heel veel bells, spullen en kleding opleveren.

Do’s en don’ts op de eilanden van anderen bij Animal Crossing New Horizons

Een heel leuk element aan het spelen van Animal Crossing New Horizons is het bezoeken van andermans eilanden. Het is echter wel handig om eerst rekening te houden met de volgende dingen:

• Zoals ik eerder aangaf is het niet netjes om zomaar fruit of geld van andermans bomen te plukken.

• Ren niet in de buurt van bloemen. Je loopt dan namelijk het risico om ze te vertrappen.

• Koop ook niet zomaar zonder toestemming spullen in andermans winkel en zeker niet als het spulletjes met een beperkte oplage betreft. Soms willen eilandbewoners ze liever zelf kopen, maar zijn ze daar nog niet aan toegekomen of ze hebben het aanbod van hun winkel nog niet bekeken.

• Als je iemands eiland verlaat verbreek dan nooit de verbinding met minnetje (-‘tje). Dit kan namelijk allerlei connectieproblemen veroorzaken. Zo kan iedereen die zich op dat moment op hetzelfde eiland als jij bevindt alle spullen uit hun zakken verliezen en dat wil je natuurlijk niet hebben

Heb je zelf nog goede tips of aanvullingen? Stuur ze dan naar ons op en we vermelden ze (eventueel met je naam) in dit artikel!

 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties