5 Engelse meidenboeken die je gelezen moet hebben!

Geplaatst op 6 mei 2020 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Je hebt het vaak niet in de gaten, maar een groot deel van de boeken die in de winkels of de bibliotheek liggen zijn vertaald uit het Engels. Meestal worden alleen de populaire boeken vertaald, en die vertalingen zijn niet altijd even mooi en pakkend als het origineel. Maar er zijn nog veel meer leuke boeken in het Engels, die lang niet alle aandacht krijgen die ze verdienen en soms nog niet vertaald zijn. Hier volgt een aantal Engelse boeken die je gelezen moet hebben!

boekentips

 

John Green – The Fault In Our Stars

Met het nieuwe medicijn dat haar wat extra tijd geeft, besluit Hazel haar leven weer wat meer invulling te geven. Wanneer ze Augustus ontmoet, is er geen ontsnappen aan de grote aantrekkingskracht tussen beiden. Na hem haar lievelingsboek te hebben laten lezen gaan ze samen opzoek naar de antwoorden op de vragen die ze over het boek heeft, die alleen de schrijver kan beantwoorden. Maar dan neemt hun leven een wending die ze geen van beiden aan hadden zien komen..

Katie Cotugno – How To Love

Zo lang als ze zich kan herinneren is Reena Montero al verliefd op Sawyer LeGrande. Ze denkt dat het een hopeloze zaak is, maar het tegengestelde blijkt waar. Ze rollen samen in een rommelige en ingewikkelde liefdesrelatie. Dan verdwijnt Sawyer plots en laat een zwangere Reena achter. Maar na bijna 3 jaar staat Sawyer ineens weer bij Reena op de stoep, net nu ze gewend was aan het leven zonder hem en mét een kind. Sawyers terugkomst maakt veel verschillende gevoelens bij Reena los. Kan ze hem na alles wat er is gebeurd vergeven?

Jessica Khoury – Origin

Haar hele leven woont Pia al in een geheim laboratorium diep in het regenwoud. Door wetenschappers opgevoed is zij gemaakt om de eerste te zijn van een nieuw ras onsterfelijke mensen. Met weinig vrijheid en vrijwel geen leeftijdsgenoten is haar leven niet zo spannend. Op de nacht van haar 17e verjaardag ontdekt Pia echter een gat in het elektrische hek dat haar ‘‘dorp’’ omgeeft. Aangezien ze nog nooit eerder buiten het hek is geweest is Pia verschrikkelijk nieuwsgierig naar wat er daar buiten allemaal is. Tijdens haar stiekeme ontsnappingen ontmoet ze een jongen van buiten en komt ze erachter dat de bedoelingen van de wetenschappers misschien niet zo goed zijn als ze haar doen geloven.

Rick Yancey – The 5th Wave

Na de eerste 4 ‘golven’ lijkt het wel alsof Cassie de enige is die nog op aarde over is. De buitenaardse wezens, die naast hun uiterlijk in niets op mensen lijken, hebben haar broertje gevangen genomen en naast haar ouders nog miljoenen andere mensen vermoord met hun indirecte aanvallen. Cassie’s enige missie is nu het vinden van haar broertje. Ze had zich voorgenomen niemand meer te vertrouwen, maar dan komt ze de mysterieuze Evan Walker tegen. Hij is misschien wel haar enige hoop op het redden van haar broertje, en het redden van zichzelf.

Jennifer E. Smith – The Statistical Probability Of Love At First Sight

Vandaag komt Hadley erachter dat 4 minuten alles kunnen veranderen. Als ze haar vliegtuig niet nét had gemist, hadden zij en Oliver elkaar niet ontmoet en was deze dag, die voor beide misschien wel de slechtste dag van hun leven had kunnen zijn, niet zo verrassend anders gelopen. Naast elkaar in het vliegtuig leren Hadley en Oliver elkaar steeds beter kennen en ontstaat er ook steeds meer wederzijdse aantrekkingskracht. Helaas scheiden hun wegen als ze eenmaal geland zijn, maar dat laat Hadley zich niet zomaar gebeuren. Ze verlaat haar vaders bruiloft en gaat op zoek naar Oliver. In de 24 uur waarin het verhaal zich afspeelt laten Hadley en Oliver je weer geloven in liefde op het eerste gezicht, wanneer je het het minst verwacht.

Door: Eveline Wandel – Redactie Jongin Arnhem

Tags : , , , ,

Reacties