Alles Oké? Supportlijn – de landelijke supportlijn voor jongvolwassenen

Geplaatst op 8 januari 2022 Door In Artikelen, Gezondheid, Hulp & Info, In het gezin, Jij & de wereld, Kopzorgen, Liefde & Seks, Lifestyle, School & Opleiding, Werk, geld & wonen

De Kindertelefoon heeft een speciale hulplijn voor jongvolwassenen opgericht: de Alles Oké? Supportlijn. Al meer dan 40 jaar praat De Kindertelefoon met kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Nu heeft De Kindertelefoon de Alles Oké? Supportlijn opgericht, omdat ook iedereen van 18 tot 24 jaar een luisterend oor verdient. De vrijwilligers die achter de chat en telefoon zitten, zijn speciaal voor deze supportlijn opgeleid.

100% vertrouwelijk

Wij weten niet wie jij bent en dat hoef je ons ook niet te vertellen. Op jouw telefoonrekening staat niet dat je met ons gebeld hebt en wij kunnen jouw telefoonnummer of internetadres niet zien.

Alles is bespreekbaar

Zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen op werk, studie of school? Gaat het niet lekker thuis? Maak je je zorgen om de toekomst? Zit je iets dwars wat je echt even kwijt moet? Of heb je geen flauw idee waarom, maar je voelt je gewoon niet oké. Alles is bespreekbaar. Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot.

Jij hebt de regie

Onze vrijwilligers zijn getraind om écht naar jou te luisteren, zonder oordeel. Je krijgt alle ruimte om je verhaal te doen. Als je dat wil kunnen ze ook met je meedenken hoe je weer een stap in de goede richting kunt zetten. Je hebt daarbij altijd zelf de regie.

Met wie ga ik praten?

Met getrainde vrijwilligers die…:

  • …expert zijn in luisteren met aandacht en zonder oordeel
  • …zich goed kunnen inleven in jouw verhaal
  • …samen met jou kijken hoe je in jouw situatie een stapje verder kunt komen
  • …van jouw leeftijd zijn of ouder

Bellen

Gratis en anoniem bellen met een getrainde vrijwilliger. Elke dag tussen 14:00 en 22:00 uur.

Bel 0800-0450

Chatten

Gratis en anoniem chatten met een getrainde vrijwilliger. Elke dag tussen 14:00 en 22:00 uur.

Klik hier om naar de website te gaan en de chat te starten

Tags : , , , , , , , ,

Reacties