Ashley Elston – De regels van het verdwijnen

Geplaatst op 18 juni 2019 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Ze was zes verschillende mensen op zes verschillend plekken: Madeline in Ohio, Isabelle in Missouri, Olivia in Kentucky. Maar nu haar familie is verplaatst naar het landelijke Louisiana heeft ze besloten dat deze valse identiteit haar laatste is.

Al acht maanden zitten de zeventienjarige Meg (niet haar echte naam) en haar familie in een getuigenbeschermingsprogramma. Na zoveel nieuwe namen en evenveel nieuwe kapsels is Meg het zat. De afgelopen acht maanden heeft ze haar vader gesmeekt antwoord te geven op maar één vraag: wat heeft hij in hemelsnaam gedaan – of gezien – waardoor ze zo diep in de problemen zitten? Meg is helemaal klaar met de mannen in zwarte pakken die al hun bewegingen in de gaten houden, en met haar vaders zwijgen. Als hij haar niet wil helpen zit er maar één ding op. Meg gaat op zoek naar antwoorden, met alle  levensgevaarlijke gevolgen van dien.

Vanaf de kaft staart ze je aan: zichtbaar maar toch verborgen, met een doordringende en ietwat verdrietige blik in haar ogen. Nou ja, ‘oog’, de andere helft van haar gezicht is verscholen achter wat twee donkere muren lijken te zijn. Voeg daar een spannende typografie en een mysterieuze ondertitel (1 meisje, 6 steden, 6 identiteiten) aan toe en de aandacht is direct getrokken. Geheime identiteiten, vluchten, een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk: het zijn elementen die al decennialang tot de verbeelding spreken. Ashley Elston spring in op deze nieuwsgierigheid naar geheime levens, met een verhaal over een meisje dat maar één ding wil: antwoorden.

Meg worstelt met het geheim houden van haar identiteit, en is vastbesloten op de nieuwste plaatsingslocatie geen vrienden te maken.  Dat betekent dus geen sportclubs, alleen zitten in de kantine en zoveel mogelijk oogcontact vermijden. Ze stelt er zelfs regels voor op, die boven ieder hoofdstuk te vinden zijn:

‘DO’S EN DON’TS VOLGENS GEVANGENE #18A7R04M: Ga uitsluitend met het openbaar vervoer. Dat is de beste manier om totaal oninteressant te zijn. Tenzij je uiteraard een afgrijselijke stationcar met houten zijpanelen ter beschikking hebt – dat werkt minstens zo goed.’

Natuurlijk mislukt haar plan, wanneer de razend knappe Ethan zijn oog op haar laat vallen. Het verhaal raakt in een stroomversnelling wanneer Meg besluit het heft in eigen hand te nemen. Langzaam maar zeker ontrafelt ze de waarheid achter hun vlucht, en die blijkt zelfs haar grootste vrees te overtreffen. De regels van het verdwijnen is een verhaal dat je vanaf pagina één in zijn greep houdt, en die spanning tot de allerlaatste zin weet vast te houden.

verdwijnenbig

Auteur: Ashley Elston
Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels door Sandra C. Hessels
Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0979 5

Dit boek is te leen in de bibliotheek van Rozet Arnhem, klik hier voor meer informatie.

Door : Saskia Kalter – 

Tags : , , , ,

Reacties