Belastingaangifte voor jongeren en studenten

Geplaatst op 1 maart 2018 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Jongeren vullen de schatkist! Ze schenken elk jaar onbedoeld miljoenen euro’s aan de Nederlandse Staat. Dit omdat redelijk wat jongeren schijnbaar grote moeite hebben met hun belastingaangifte. Veel jongeren weten wel dat je belastinggeld terug kunt krijgen, maar weten niet wat het hen oplevert en laten voor het gemak hun aangifte maar zitten. Met andere woorden: ze hebben schijt aan de poen. En dat terwijl het terugvragen van belasting geen rocket science is.

Heb je een vakantiebaan of bijbaantje of had je die de afgelopen jaren? Was je toen 29 jaar of jonger? Dan krijg je waarschijnlijk belasting terug. Hoppa, lekker snel verdiend. Je werkgever heeft de belasting ingehouden op je loon. De te veel ingehouden belasting kun je via de belastingdienst terugkrijgen. En dat kan aardig oplopen, soms wel tot enkele honderden euro’s. En dit geldt niet eens voor dit jaar, je kan tot 5 jaar geleden belasting terugvragen! Oja, je moet wel je jaaropgaven hebben bewaard, of even opnieuw opvragen.

  schijtaangeld

Geld terugvragen
Je kan tot 5 jaar terug belasting terugvragen. Je kunt geld terugkrijgen als je:

  • Een bijbaan of vakantiebaan hebt gehad
  • Stage hebt gelopen
  • Reiskosten hebt gemaakt, die niet geheel vergoed zijn
  • Andere kosten hebt gemaakt voor je baan
  • Een uitkering krijgt
  • Kosten hebt gemaakt wegens ziekte

Je kan je belastingaangifte doen door in te loggen op Mijn Belastingdienst. Kijk voor alle informatie over de belastingaangifte op de website van de Belastingdienst.

Voor het doen van je belastingaangifte moet je DigiD, jaaropgaaf en je studiekosten en studiefinanciering bij de hand hebben.

Nu snel je (eventuele) centen terugvragen, want als je geld laat liggen waar je recht op hebt dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee!

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Reacties