Belastingaangifte voor jongeren en studenten

Geplaatst op 15 maart 2020 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Jongeren vullen de schatkist! Ze schenken elk jaar onbedoeld miljoenen euro’s aan de Nederlandse Staat. Dit omdat redelijk wat jongeren schijnbaar grote moeite hebben met hun belastingaangifte. Veel jongeren weten wel dat je belastinggeld terug kunt krijgen, maar weten niet wat het hen oplevert en laten voor het gemak hun aangifte maar zitten. Met andere woorden: ze hebben schijt aan de poen. En dat terwijl het terugvragen van belasting geen rocket science is.

Heb je een vakantiebaan of bijbaantje of had je die de afgelopen jaren? Was je toen 29 jaar of jonger? Dan krijg je waarschijnlijk belasting terug. Hoppa, lekker snel verdiend. Je werkgever heeft de belasting ingehouden op je loon. De te veel ingehouden belasting kun je via de belastingdienst terugkrijgen. En dat kan aardig oplopen, soms wel tot enkele honderden euro’s. En dit geldt niet eens voor dit jaar, je kan tot 5 jaar geleden belasting terugvragen! Oja, je moet wel je jaaropgaven hebben bewaard, of even opnieuw opvragen.

  schijtaangeld

Belasting terugvragen
Je kan tot 5 jaar terug belasting terugvragen. Je kunt geld terugkrijgen als je:

 • Een bijbaan of vakantiebaan hebt gehad
 • Stage hebt gelopen
 • Reiskosten hebt gemaakt, die niet geheel vergoed zijn
 • Andere kosten hebt gemaakt voor je baan
 • Een uitkering krijgt
 • Kosten hebt gemaakt wegens ziekte

Op de website van de belastingdienst is een speciale pagina voor belasting terugvragen voor jongeren. Je kan je belastingaangifte doen door in te loggen op Mijn Belastingdienst. Kijk voor alle informatie over de belastingaangifte op de website van de Belastingdienst. Voor het doen van je belastingaangifte moet je DigiD, jaaropgaaf en je studiekosten en studiefinanciering bij de hand hebben.

Hulp nodig met je belastingaangifte in Arnhem? Volg de gratis workshop!
Rijnstad organiseert samen met Rozet Arnhem een workshop Belastingaangifte voor inwoners van Arnhem op maandag 16 maart van 19.00-21.30 uur in Rozet (Centrum – lokaal 4.26). Je leert tijdens deze workshop van een Sociale Raadsvrouw hoe je aan de slag gaat met je belastingaangifte. Je moet hiervoor wel met je DigiD kunnen inloggen. Mensen die niet voldoende digitaal vaardig zijn kunnen zoals altijd terecht bij de Hulp Bij Aangifte (HUBA) van de belastingdienst zelf. Op deze website lees je welke gegevens je nodig hebt bij het doen van de belastingaangifte.

Wat gaan we tijdens deze workshop doen:

 • Korte inleiding
 • De aangifte stap voor stap
 • Aan de slag
 • Vragen
 • Afronden

Voor inwoners uit Arnhem, met uitzondering van ondernemers en mensen met een aangifte over buitenlands inkomen of een buitenlandse periode. 

> Aanmelden doe je hier via de website van Rozet.

Daarnaast kun je op onderstaande locaties terecht voor hulp met je belastingaangifte:
-donderdag 19 maart 13.30-17.00 uur Rozet Centrum
-donderdag 26 maart 13.30-17.00 uur Rozet Presikhaaf
-donderdag 2 april 13.30-17.00 uur Rozet Kronenburg

Belastingspreekuur voor inwoners met een Gelrepas
Ben je in het bezit van een Gelrepas? Dan kun je via deze link een afspraak maken voor hulp bij je aangifte over 2019. Scroll even naar beneden en kies een datum, tijd en locatie uit het overzicht.

 

Nu snel je (eventuele) centen terugvragen, want als je geld laat liggen waar je recht op hebt dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee!

Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

Reacties