Ben jij een woordvirtuoos, taaltalent of literair genie in de dop? Geef je op voor Write Now! 2020!

Geplaatst op 23 maart 2020 Door In Lezen en meer, Lifestyle, Spoken Word, Talent uit Arnhem, Talenten

Schrijf je proza of poëzie? Pen je stapels scenario’s neer? Is spoken word jouw ding of ben je juist thuis in het schrijven van rap- of songteksten?  Doe dan mee aan Write Now!, dé wedstrijd voor jong schrijftalent van 15 tot en met 24 jaar. De vorm van de inzending is vrij, want alle genres zijn toegestaan. De eersteprijswinnaar gaat door naar de grote finale, evenals vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars die zich plaatsen met een wildcard. Het insturen van je tekst kan tot 1 april 2020 en deelname is gratis. In april en mei vinden er tien voorronden plaats in Nederland en Vlaanderen en op zondag 28 juni is de grote finale in Rotterdam. Daarnaast vinden er ook diverse workshops plaats waarbij je je talent kunt aanscherpen.

Voorronden
Alle inzendingen voor Write Now! worden verdeeld over regionale voorronden, die in april en mei in heel Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Iedere voorronde bestaat uit een schrijfworkshop, een programma met voordrachten en muziek, en natuurlijk de prijsuitreiking. Tijdens de voorronden maken de voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury de derde- en tweedeprijswinnaar bekend en onthullen ze welke deelnemer zich als eersteprijswinnaar plaatst voor de finale. De winnaars van Write Now! Wereldwijd worden bekend gemaakt via de website.

Prijzen voorronden
Bij de Nederlandse en Vlaamse voorronden zijn er drie prijzen te winnen: een eerste prijs van € 250,- aan boekenbonnen, een tweede prijs van € 125,- aan boekenbonnen en een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de regionale voorronde. De drie prijswinnaars van Write Now! Wereldwijd ontvangen een boekenpakket t.w.v. respectievelijk €250,- €125,- en €75,-.

Finale
Winnaars van de regionale voorronden gaan door naar de finale op 28 juni in Rotterdam. Daarnaast plaatsen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. Finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst, ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend en volgen diverse masterclasses. Tijdens de finale worden de derde en tweede prijs uitgereikt en wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van Write Now! 2020.

Prijzen finale
De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban. De tweedeprijswinnaar wint een iPad* en deelname aan de redactiedag van Tilt. De derdeprijswinnaar gaat naar huis met een boekenpakket* en een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits.

Succes
Winnaars van Write Now! worden vaak opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Zij debuteren bij landelijke uitgevers of hebben een contract bij een uitgever in de wacht gesleept. Bekende auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marijn Sikken, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra.

> Inschrijven voor Write Now! 2020 doe je hier.

Tags : , , ,

Reacties