Binnenkijken bij: Recordshop Arnhemse Meisjes

Geplaatst op 17 oktober 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

Arnhem is al iets langer dan een half jaar een platenzaak rijker. Alhoewel, Recordshop Arnhemse Meisjes is allesbehalve een standaard platenzaak. Eenmaal over de drempel stap je een eclectisch en nostalgisch wereldje binnen, met bakken vol vinyl, vintage meubels, platenspelers en allerlei kunstwerken van lokale kunstenaars.

Let op: dit is een ouder artikel, Recordshop Arnhemse Meisjes heeft haar deuren op 8 augustus 2020 gesloten

Geen standaard platenzaak
De zaak wordt gerund door twee jonge dames, Priya en Amy. “Eerder heette de zaak Boy Boy Records en werd ‘ie gerund door de bekende kickbokser Boy Boy Martin, maar hij had het te druk om de zaak goed draaiende te kunnen houden”, aldus Priya. “Toen heb ik de platenzaak overgenomen met wat ondersteuning van mijn moeder Aranka, die eigenaar is van het Het Web, een non-profit organisatie die zich richt op arbeidsintegratie en woonbegeleiding. De platenzaak is een samenwerkingspartner van Het Web, dus er werken hier ook geregeld cliënten die bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We zijn dus alles behalve een standaard platenzaak. Toen we de platenzaak heropenden tijdens de Nacht van de Mode in 2018 liep het al direct storm en ontvingen we veel positieve reacties.

De platenzaak runnen doe ik naast mijn andere baan als tekstschrijver. Een tijdje geleden is Amy hier ook komen werken. Ze is afgestuurd in het Modekwartier en kwam hier aanvankelijk binnen met de vraag of ze hier wat van haar werk mocht exposeren. Nu hangt haar werk hier ook in de zaak, naast werk van andere kunstenaars”, vertelt Amy terwijl ze naar een werk van Nick Twaalfhoven wijst. Achter de kassa hangt een groot doek met daarop een interpretatie van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, met bekende R&B en hiphop artiestes in plaats van discipelen. “Dat is werk van Amy. Net als dit custom spijkerjasje!”

Bakken vol ‘zwart goud’
Het aanbod qua tweedehands vinyl omvat vooral rock, pop, reggae, jazz, soul en funk. Van Queen tot Prince en van David Bowie tot Peter Tosh. Nieuwe releases vind je hier amper, maar wel genoeg bijzondere en leuke platen. Priya haalt wat van haar favoriete platen tevoorschijn van achter de balie. “Deze bijvoorbeeld, een gesigneerde plaat van Jan Terlouw Junior. Verder ben ik ook dol op psychedelische rock zoals Hawkwind. De meeste platen hier nemen we over van bijvoorbeeld particulieren, maar er worden er ook flink wat aangeleverd. We zijn trouwens nog op zoek naar meer houseplaten, daar is namelijk ook behoorlijk veel vraag naar.”

Van tapedecks tot vintage meubels
“Waar ook veel vraag naar is, dat zijn tapedecks en platenspelers. Daar hebben we er ook aardig wat van, met name oudere modellen.” Ondertussen loopt er een klant binnen om te informeren naar de prijs van een vintage stoel. “Ja, de vintage meubels en woonaccessoires lopen ook goed en zijn bovendien gave blikvangers die de winkel een lekker nostalgisch sfeertje geven. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar wat meer unieke meubels in plaats van de standaard Ikea kastjes. We proberen natuurlijk wel te voorkomen dat we een soort kringloop worden, dus we zetten niet lukraak allerlei vintage spullen in de winkel neer.”

Instore optredens en exposities
Onderhand hebben er ook al enkele instore optredens plaatsgevonden. “We willen echt een plekje zijn waar mensen en muziek samenkomen en daar hoort live muziek bij, maar ook andere activiteiten. De eerstevolgende speciale activiteit is SS!K, dat we samen met Mensen Zeggen Dingen organiseren. Het wordt een avond waarop verschillende artiesten uit Arnhem samen een productie maken, voor het publiek. Wij als Arnhemse Meisjes zoeken één van onze vele fantastische platen uit, waarna de artiesten het materiaal vrij bewerken tot een nieuw product. Deze eerste editie zal worden gehouden op Valentijnsdag, tijdens K!SS in het modekwartier.   

Lokale bandjes en artiesten mogen ons trouwens altijd benaderen voor instore optredens. Ook kunstenaars die hun werk in onze winkel willen exposeren mogen altijd even contact met ons opnemen, of kom gewoon even binnenwandelen!”


>> Facebook event ‘SS!K’

Recordshop Arnhemse Meisjes
Sonsbeeksingel 96, Arnhem
Openingstijden: 
Woensdag t/m vrijdag: 11:00 tot 18:00 uur
Zaterdag: 11:00 tot 17:30 uur

>> Recordshop Arnhemse Meisjes op Facebook
>>
Recordshop Arnhemse Meisjes op Instagram


Foto’s: Redactie Jongin Anhem / Recordshop Arnhemse Meisjes

Tags : , , , , , ,

Reacties