Binnenkort verkrijgbaar: een bijzonder boek over de geschiedenis van de Arnhemse Goudvishal!

Geplaatst op 13 april 2022 Door In Lezen en meer, Lifestyle, Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Binnenkort komt er een 516 pagina’s tellend boek uit over de geschiedenis van de Arnhemse Goudvishal in de periode 1984-1990. Het boek bevat ook veel aandacht in de vorm van foto’s en interviews over de Stokvishal over de periode 1977-1984. Vooral de roemruchte punkscene uit die periode komt uitgebreid aan de orde.

Naast de twee hallen komen ook tal van andere Arnhemse locaties in het boek voor waarmee het volgens de samenstellers Marcel Stol en Henk Wentink eigenlijk een boek over Arnhem is geworden. Het boek kan nu al in de voorverkoop worden besteld via info@hecticrecs.com. ISBN-nummer: 978-94-643738-0-6.

Het boek kost € 40,00 in de losse verkoop. In combinatie met Volume 2 van de LP Goudvishal Live Sampler 1984-1990 (die los € 20,00 kost) kosten boek en plaat gezamenlijk € 53,00. Het boek is Engelstalig met interviews in het Nederlands en Engels.

Op zaterdag 16 april vindt er bij Willemeen ook een evenement plaats in het kader van deze release: Arnhem Punk Fest Vol. 4: Goudvishal Special
Op deze avond wordt zowel hét boek ‘Goudvishal DIY or Die! Punk in Arnhem 1977-1990’ én de tweede live sampler ‘Live at Goudvishal 1984-1990 (vol. 2)’ gepresenteerd. Op de Live sampler staan 16 Internationale bands live opgenomen zijn in de Goudvishal , uitgegeven door het Arnhemse Label Hectic Recs. Het boek is 100% DIY uitgegeven door de mede oprichters van de Goudvishal en behandelt de beginperiode van Punk in Arnhem (o.a. Stokvishal) 1977-1980, het Politieke activisme van de 1980’er jaren en natuurlijk hoofzakelijk de Goudvishal 1984-1990.Op de avond zelf scheurt, duikt en slingert de Punk-achtbaan van de trage, donkere en emotionele (post) punk van Chauffeur via de freaky, speedy alleskunners van Claus, de Wave van Portfolio Visions en positive PMA US -Core van COF naar de keiharde politieke D-beat crossover van Neuroot.

Claus
Muzikaal Arnhems trio van alleskunners; afwisselend in moerstaal en in het Engels. Victims Family en NoMeansNo onmoet de Raggende Manne. Vaste waarde op het Arnhems Punkfest!

Circle of Friends (COF)
Ook uit Arnhem met hun diverse en positive PMA US -Core. Speelden in een oervorm ooit ook nog in de Goudvishal .

Portfolio Visions
Goudvishal Huisband nummer twee en speciaal voor deze Goudvishal editie weer bij elkaar! Stekelige post Punk / Wave van Arnhemse bodem.

Neuroot
Voormalige Goudvishal huisband. Politiek punk power trio in de klassieke betekenis, bezig aan hun tweede jeugd en leg. Keiharde D-beat crossover met politieke teksten van deze Arnhemse 1980’s OG punk pioniers en drijvende kracht achter o.a. de eerste Goudvishal en het Arnhem Punk Fest.

Crustenunie
Zware Nederlandstalige Crust uit Leiden bij hun tweede optreden in Arnhem. Met titels als ‘Heel Holland huilt’ / ‘Kots op Nederland’ / ‘Eerst de afwas’ en ‘of je Crust lust?’ een graag geziene gast in heel Nederland.

Dj Vleertje
De gehele avond wordt aan elkaar gedraaid door Dj Vleertje, die geen hoek van het genre onbezocht laat.

Tickets kosten €6,21 in de voorverkoop en zijn hier online te bestellen.

 

Tags : , ,