Complot 365 – Januari

Geplaatst op 10 mei 2012 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Sinds ik in de bibliotheek werk, baseer ik mijn boekkeuze regelmatig op de smaak van onze jonge leden. Boeken die erg populair zijn, maken me erg nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag wat kinderen of jongeren in deze verhalen aantrekt. Eén zo’n toptitel, aldus de jonge fans, is de serie ‘Complot 365‘ van de Australische Gabrielle Lord. De boeken zijn maar zelden op de plank te vinden: zodra een exemplaar wordt ingeleverd, verdwijnt het vaak nog dezelfde middag in de rugtas van een volgende fan.

Vastbesloten was ik om te ontdekken wat deze serie zo bijzonder maakt, en deze week lukte het me eindelijk het eerste deel in handen te krijgen. De serie, met als hoofdtitel ‘Complot 365′ bestaat uit twaalf delen met als titels alle maanden van het jaar. Het is dan ook de bedoeling dat alle boeken in de juiste volgorde worden gelezen, om zo uiteindelijk het complot te ontrafelen.

Vandaag was het zover: ik installeerde me op de bank met het plan een half uurtje te lezen om het verhaal vast een beetje te leren kennen. Dit weekend zou ik dan weer verder lezen. Twee uur en 184 bladzijdes later sloeg ik het boek dicht. Planning mislukt, maar: wat was dit een heerlijk boek. Fans van films als ‘The Bourne Identity’ of series als ‘Prison Break’ zullen van deze reeks smullen. Callum Ormond, de hoofdpersoon van de serie, is een doodgewone jongen van vijftien. Of eigenlijk was, tot het moment dat een verwarde zwerver hem benadert en hem op het hart drukt dat hij in levensgevaar is. Hij zal 365 dagen moeten onderduiken, om uit handen te blijven van de mensen die zijn familiegeheim willen stelen.

Er is echter één probleem: dit geheim werd door Callums vader ontdekt, maar deze is dood. Callum zelf heeft geen idee wat de criminelen precies willen weten en probeert tijdens zijn pogingen uit handen van deze engerds te blijven achter de waarheid te komen. ‘Complot 365′ is een razend spannende serie, die zijn lezers compleet in zijn greep houdt. Nergens dut het verhaal in, acties volgens elkaar in hoog tempo op. Een waarschuwing is echter op zijn plaats: begin pas aan deze reeks als je de tijd hebt, en reserveer ‘februari’, ‘maart’ en ‘april’ voor je gaat lezen in het eerste deel!

Auteur:  Gabrielle Lord
Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels
Uitgeverij Kluitman, 2009
ISBN: 978 90 206 4901 7

Enthousiast geworden? Koop dit boek direct online!

Bron: moetjelezen.nu

Auteur: Saskia Kalter

Tags : , ,

Reacties