Crusader Kings III: een geweldige tijdmachine naar de middeleeuwen!

Geplaatst op 30 september 2021 Door In Gaming, Lifestyle

Crusader Kings III, een redelijk nieuwe Paradox Interactive game, is een ware tijdmachine naar de middeleeuwen. Het spel speelt zich af van 876 tot 1453 in het middeleeuwse Europa. Het belangrijkste doel van het spel is zorgen dat jouw familie aan de macht blijft van een koninkrijk, keizerrijk of hertogdom. Verover jij de hele wereld, of ben je een vredige leider? Jij bepaalt het lot van je personage!

De speler begint met het kiezen van zijn karakter, waarbij je een enorme keuze hebt uit duizenden keizers, koningen en hertogen met verschillende culturen, religies en gewoontes. Het toffe is dat er echt extreem veel historische karakters zijn toegevoegd aan het spel. Dit houdt in dat je een willekeurige hertog ergens in Frankrijk kan selecteren en dat de kans heel groot is dat deze persoon echt bestaan heeft. Volg je het waargebeurde verhaal van deze heerser, of herschrijf je de geschiedenis?

Zo kan je ervoor kiezen om als koning van Engeland jouw land islamitisch te laten worden, maar je kunt ook een eigen religie maken en deze verspreiden.  Wil je Nederland onder de Engelse kroon brengen? Ook dat kan. Wil je dit vreedzaam doen of kies je voor bloedvergieten? Alle opties liggen op tafel, denk er alleen wel aan dat alles wat je doet gevolgen heeft voor je land. Ben je een tiran? Dan krijg je meer opstanden. Ben je een vreedzame leider? Dan heb je je volgelingen achter je!

Wat Crusader Kings III uniek maakt is dat je niet alleen speelt als jouw startpersonage, maar als zijn hele familie. Sterft jouw personage? Dan speel je verder als zijn erfgenaam en neem je de macht over. Dit zorgt voor interessante situaties, bijvoorbeeld dat jouw koninkrijk zich opsplitst omdat je teveel kinderen hebt. Dit zorgt ervoor dat je vrij veel moet managen; je familie, je koninkrijk, je steden, kastelen en je leger. Dat geeft Crusader Kings III meer dan genoeg diepgang om er vele uren speelplezier aan te beleven.

Ben je dol op de middeleeuwen en diepgaande strategische games? Dan is Crusader Kings III jou op het lijf geschreven!

Beoordeling: ★★★★☆

Crusader Kings III
PC game, september 2020
Paradox Development Studio
Vanaf €49,99 via Steam

Voorganger Crusader Kings II uit 2012 is gratis te spelen via Steam!

Tags : , , , , , , ,